Od pewnego czasu niose sie z zamiarem obszywania autka w skore , przy okazji kupna foteli gt.
stad odrazu nasowa sie pytanko odnosnie klubowiczow .
Czy jest w srod nas osoba , ktora zglebila ten temat lub wrecz zajmuje sie tym profesjonalnie lub chociaz jako hobby?
[ Dodano: 2007-08-26, 19:16 ]
tak dla przykladu . oczywiscie nie w tych kolorach ........ale .......... o to mi chodzi .
[ Dodano: 2007-08-26, 20:06 ]
ewentualnie prosze ( jesli macie takowe) adresy ,linki firm zajmujacych sie tego typu rzeczami .
te bardsziej exkluzywne i te tansze rowniez .
Tak . Zgadza sie . Z ta firma juz nie raz sie spotkalem .
Jednak ceny tej firmy , to te raczej z gornej polki .
swiadczy o tym chociazby fakt , ze pol europy zamawia obszywanie tapicerek u nich ...... na termin .
znaczy czesto sa kolejki na ich uslugi .
dzieki za odzew .
szukam troszke tanszych firm .
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-27, 11:26
Poszukaj poprostu tapicera, mały prywatny zakładzik. Większość z tapicerów bawi się w takie rzeczy i będzie to dużo tanej niż w Javie, któa to obszywa auta po paręset tys zł.
Ale ogólnie i tak taka zabawa wyjdzie Cię więcej niż furka jest warta:-) Nikt taniej tego nie zrobi bo materiał drogi a roboty w cholere... Ale efekt super...
masz racje .
ale cena o ktorej mowisz jest wzgledna .
za metr kwadratowy koziej skory o wysokim wspolczynniku niepalnosci
(a co za tym idzie - wytrzymalosci) trzeba zaplaic w churtowniach okolo 59 zl w gore .
zalezy jak ma byc garbowana .
ale przecietnie ok 59 zl .
boczki dzrzwi mam juz obcykane , tak samo jak tylna polke i tapicerke z przodu .
jedyny problem stanowia fotele .
to juz wyzsza szkola jazdy , a zalezy mi na tym by efekt tez jakis byl .
i wlasnie dlatego zwracam sie z prosba do uczestnikow forum , czy moze maja takowego ziomka jako znajomego , czy nawet sami sie tym drudnia .
z gory dzieki za pomoc .
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-27, 13:44
W tej chwili oddałem furkę do lakiernika i między innymi ten gościu ma jakiegos tam ziomka tapicera co wyczynia takie cuda, że głowa mała. Więc jak będę furkę odbierał to sie zapytam o jakiś kontakt do niego...
Też własnie myśle nad obszyciem siedzen...ale nie wiem sam... w poprzednim aucie obszywałem skóra i w zime zimno jak cholera a w lato nie dało sie siąśc...nie wiem musze pomyślec...
Silnik: AAZ Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 410 Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2007-09-01, 15:13
Pupekk napisał/a:
Też własnie myśle nad obszyciem siedzen...ale nie wiem sam... w poprzednim aucie obszywałem skóra i w zime zimno jak cholera a w lato nie dało sie siąśc...nie wiem musze pomyślec...
Wysłany: 2007-09-01, 19:18
yahoo, jeśli ma się wentylowane siedzenia z chłodzeniem to wtedy spox, ale każda skóra w lato się nagrzewa a w zime jest zimna, a biorąc pod uwagę wartość naszych autek nikt hyba nie założy fotel chłodzonych i ogrzewanych bo to jest masakryczna kasa...
panowie .
spokojnie .
przyciemnione szybki.......
klima w aucie ..... i ...... prawdziwa skora .
tak ja to widze .
spyro ma racje ......ale.......nie chce mi sie wiezyc , eby wszystkie auta mialy teraz chlodzone fotele .
z tego co zdazylem sie dowiedziec , to siedziska powinny bic wykonane ze skory profilowanej z dzioreczkami malymi do przeplywu powietrza , tak samo jak oparcia siedzen .
a w zime jak to w zime ........ skoro do gleby przywyklem , to do tego tez przywykne .
ale ten zapach i wyglad to najlepszy efekt .....
Silnik: AAZ Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 410 Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2007-09-01, 22:24
spyro napisał/a:
każda skóra w lato się nagrzewa a w zime jest zimna
guzik prawda, woziłem tyłek na skórce i nie mam złych wspomnień - siedzenia nie były wentylowane ani podgrzewane ( recaro w astrze gsi ) - nic mnie latem nie parzyło, a zimą też było ok
w A6 miałem skórę jasny beż ( fakt tu były grzałki i klima akurat )i jedynym mankamentem były ślady od jeansów na siedzisku po dłuższej jeździe
Wysłany: 2007-09-02, 09:48
Nigdy skórki nie miałem w aucie więc nie potrafię o tym ni powiedzieć, ale wiem, że zawsze każdy kto miał to właśnie tak mówił, że lato upał a zima zimno. Braciak miał skórkę w wielu autach, ale zawsze siedzonka podgrzewane i wentylowane, więc wtedy to żaden problem mieć skórę...
Wysłany: 2007-09-04, 10:43
Ano w czwartek odbieram furę więc będę wszystko wiedział. U mnie właśnie ten tapicer miał zrobić parę zabiegów z kanapą tylną, tzn przełożyć tapicerkę z kanapy nie dzielonej na dzieloną a co za tym idzie dobrać materiał i doszyć itp i td, także robótka większa. Zobaczymy jak to zrobił, jak rzeczywiście tak rewelacyjnie wtedy Ci z czystym sumieniem Ci polecę go
A co do tej firmy co mi napisałeś na gg to byłem u nich i niestety nie zajmują się skórami do aut, ale facet mi obiecał że puści mi mailem albo smsem namiary na jakąś podobno nie aż tak drogą firmę co ma skóry do autek.
Wysłany: 2007-10-20, 13:28
przemolas4, przykro mi le lakiernik okazał się głupim chu... Nie dośc że spaprał furę to oczywiście żaden tapicer nic nie zrobił...
Ale za to rozglądałem się w Łodzi i znalazłem 4 warsztaty specjalizujące sie tylko w tapicerstwe samochodowym. Ceny za wnętrze, tj fotele przód, kanapa tył i boczki drzwi zaczynają się od 4 tys zł wzwyż... W ŁDZ nic taniej nie ma. Cena z materiałami i robocizną, gwarancją.
Ta firma która mi podaje to byłem u nich już jakiś czas temu i pisałem CI na gg, widac nie doszło, że oni handlują skórami ale nie do aut.
Tu gadałem osobiście: http://www.tapcar.pl/
Profesjonalnie ale od 4 tysi netto zaczynają przebudowy w środku. I tylko na prawdziwej skórze, żaden skaj. Nie wiem o czego t zalezy ale każdy komu mówiłem, że chciałbym sztuczną skórą to pukał się w czoło i mówił że oni nie robią na sztucznych skórach tylko na prawdziwych...
Wysłany: 2007-10-21, 15:32
Ja dzwoniłem, JAVA zaczyna rozmowy od 15 tys netto wzwyż (same fotele)... To nie ta liga ... Oni robią wnętrza do aut pokazowych, do merasi po pół miliona złotych itp...
Wysłany: 2007-10-21, 16:19
podjadę do javy w tygodniu, i dowiem się jak dokładnie wyglądają koszty
kiedyś mieli mi szyć peugeota, i nie była to tak kosmiczna kwota, może ceny się pozmieniały, kto wie
Wysłany: 2007-10-21, 21:23
to nie było tak dawno, a firmą mniejszą też wtedy nie byli
mieszkam blisko, więc postaram się porozmawiać osobiście ze Sławkiem o ewentualnych kosztach itd
cieszy mnie fakt , ze cos sie ruszylo w tej sprawie .
jest nas juz taka wielka grupa (klub i forum ) , ze zawsze znadzie sie ktos , kto potrafi cos zalatwic , aproopos...... jakbys sie juz zjawil w javie to mozna zagaic temat o klubie , bo znajac zycie na dzien dobry moge wymienic conajmiej 5 osob z klubu , kktore powaznie mysla o skorzanym wnetrzu .
Wysłany: 2007-10-22, 21:13
przemolas4, nie ma tematu - do końca tygodnia sprawę załatwię i na bierząco napiszę co i jak. z info o klubie też całkiem dobry pomysł, więc nie omieszkam
Wysłany: 2007-10-22, 22:35
yahoo, to niech popiszą umowę z nami, tj. Stowarzyszeniem i w ten sposób ja ich umieszczę u nas na stronie a klubowicze będa mili zniżki w firmie Java... Także zagadaj w imieniu Stowarzyszenia jaki rabat dadzą i podeślę ci umowę do podpisu.
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-10-25, 07:43
juz widze jak ktos bedzie ventke w javie robil za 10 tys zl heh
spyro napisał/a:
Ale za to rozglądałem się w Łodzi i znalazłem 4 warsztaty specjalizujące sie tylko w tapicerstwe samochodowym. Ceny za wnętrze, tj fotele przód, kanapa tył i boczki drzwi zaczynają się od 4 tys zł wzwyż... W ŁDZ nic taniej nie ma.
sa chyba jednak
za 2-3 tys zrobia wnetrze... niestety nie bede mowil i polecal bo nie wiem jak z jakoscia.. kumplom robili..
pzdr
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
skoro roobili kumplom , to moze zasiegnij jezyka jak z trwaloscia i wykonczeniem .
wydac 2-3 tysi jest lzej jak np. 5 ....... prawda ??
z gory dzieki za fatyge .
Mapet . moze jakies foty jak tam kumple w autach maja ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum