Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pytanko o elektryczne z anglika w vento
Autor Wiadomość
Marek81l 
Zapalony Ventkarz
VW Maniac

Silnik: AGG , 1Z
Wysłany: 2011-12-27, 12:39   Pytanko o elektryczne z anglika w vento

Siemka
Zamontowałem sobie ele. szybki od anglika.
Wszystko juz hula jak malina ale jest jedno ale...
W drzwiach kierowcy oraz na pulpicie środkowym są odwrócone sterowania tzn.
Prawy przycisk steruje szybą kierowcy a lewy pasażera,czyli na opak.
To samo dzieje się na sterowaniu tylnymi szybami z panela przedniego,choc to nie powinno sie zmienic bo w anglii tez lewa to lewa a prawa to prawa,ale mam pytanie??
Czy ktoś wie które przewody zamienic żeby wrócilo do normy?? Polskiej normy :D ??
Ogólnie nie przeszkadza mi to bardzo ale jak da sie to zmienic to chetnie to zamienie.

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-12-29, 19:19   

we włączniku podwójnym w drzwiach zamień 2 z 5 numerki tam gdzieś widać (brązowo niebieski z biało czerwonym - z tym że takie kolory są w wersji prawostronnej nie wiem czy to samo w angliku.
W konsoli 7 z 2.
Sprawdź czy dobrze działa domykanie z kluczyka, czyli przy przytrzymaniu kluczyka na zamknięcie mają się domknąć, jeśli działają odwrotnie pisz coś podpowiem.
Jeszcze taka rzecz jedna: żeby cała automatyka szyb działała jak w oryginale, czyli po wyłączeniu zapłonu szyby juz przestają działać, ale zaczną ponownie po otwarciu dzrwi. Musisz odszukac kabel brązowo-żółty. Wychodzi od z pinu 2 modułów przednich i z pinów 8 drzwi tylnich. Kable te łącza się w jeden złączkaimi w okolicy skrzynki i te\\n już pojedyńczy ma dochodzić do krańcówki drzwi kierowcy. Krańcówka ma 3 styki z kablami brązowym, brązowo białym oraz trzeci styk wolny lub z kabllem o tym samym kolorze czyli brązowo-żółtym i i to podłączenie trzeba wykonać.

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-12-29, 19:19   

we włączniku podwójnym w drzwiach zamień 2 z 5 numerki tam gdzieś widać (brązowo niebieski z biało czerwonym - z tym że takie kolory są w wersji prawostronnej nie wiem czy to samo w angliku.
W konsoli 7 z 2.
Sprawdź czy dobrze działa domykanie z kluczyka, czyli przy przytrzymaniu kluczyka na zamknięcie mają się domknąć, jeśli działają odwrotnie pisz coś podpowiem.
Jeszcze taka rzecz jedna: żeby cała automatyka szyb działała jak w oryginale, czyli po wyłączeniu zapłonu szyby juz przestają działać, ale zaczną ponownie po otwarciu dzrwi. Musisz odszukac kabel brązowo-żółty. Wychodzi od z pinu 12 modułów przednich i z pinów 8 drzwi tylnich. Kable te łącza się w jeden złączkaimi w okolicy skrzynki i te\\n już pojedyńczy ma dochodzić do krańcówki drzwi kierowcy. Krańcówka ma 3 styki z kablami brązowym, brązowo białym oraz trzeci styk wolny lub z kabllem o tym samym kolorze czyli brązowo-żółtym i i to podłączenie trzeba wykonać.

Ostatnio zmieniony przez pablomed 2011-12-29, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  

Marek81l 
Zapalony Ventkarz
VW Maniac

Wysłany: 2012-01-04, 14:50   

Kurde dzięki Pablo.
Myśle ze w czwartek wieczorem się za to wezme,to zaraz napisze jak poszło.
Komfort chodzi mi juz teraz elegancko,wszystko domyka sie i z pilota i z klucza.
A odnośnie drugiej częsci Twojego posta to w czarnym ventylu nie wiem jak mi to wyszło ale szyby działały po wyłączeniu zapłonu jeszcze ok 3 min. niezależnie od drzwi. Chciałbym tu zrobić tak samo ale coś mi to nie idzie.

Marek81l 
Zapalony Ventkarz
VW Maniac

Wysłany: 2012-01-15, 22:51   

Dzięki Pablomed dziala jak malina.
A mógłbyś zerknąc mi do tego tematu
http://forum.vwvento.org/...p=221711#221711
Może coś wymyślisz.

Odpowiedz do tematu