Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-01-27, 22:29
Klimatyzacja manualna, klawisz AC na panelu. Zrobię zdjęcia i wrzucę na forum. Na panelu napis Thermotronic. Kiedyś myslałem,że to rodzaj klimy ale to Wy uswiadomiliscie mi, że to rodzaj lepszego ogrzewania i tak faktycznie jest. Wsiadam do zimnego auta i nastawię np 22 to po nagrzaniu silnika leci ciepłe powietrze. Kiedy wewnatrz zrobi się już ciepło to i z nawiewu już ciepło nie leci. Jak otworzę drzwi i naleci mrozu to znów leci ciepłe. Więc chyba jest thermotronic. Auto było doposażane w klimę w serwisie VW we Włoszech przez I właściciela więc może tak sobie zażyczył. Wszystkie elementy klimy są produkcji włoskiej. Podobno na Włochy produkowane były bogatsze wersje.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-01-28, 18:57
krzeszak napisał/a:
ale klimy nie dojzalem
a przecież wyraźnie widać że przyciski od klimy są a o ile dobrze pamiętam to Morfeusz142 już gdzieś kiedyś pisał że ma pod maską sprężarkę klimy więc chyba faktycznie to jakiś włoski wynalazek
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-01-28, 19:55
Pierwszy od lewej uruchamia sprężarkę, drugi obieg zamkniety, trzeci do gniazdo immobilizera, czwarty -włącznik tylnego światła przeciwgielnego, piąty - ogrzewanie tylnej szyby. Ta klima to włoski wynalazek z silnikiem 1.6. Jest tylko jeden wentylator.Spróbuje powiększyć drugą fotkę.
_________________ Morfeusz142
Ostatnio zmieniony przez Morfeusz142 2008-01-28, 20:19, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-22, 16:26
Tak, wentylator zaczyna pracować w momencie właczenia się sprężarki. Jesli równicześnie zbyt mocno wzrasta temperatura płynu w układzie chłodzenia wentylator mocno przyspiesza.
Wysłany: 2008-10-07, 22:23
Zajechałem dzisiaj na szrot w Olsztynie, patrzę a tam stoi piekne vento 97 rok produkcji z pełnym wypasem w kufrze. Niewiele się zastanawiając wykosiłem cały kufer za grosze razem z podbitką i plastikami.Co za fuks.....Sorry za kipska jakość zdjęć.
Zastanawiam się czy zostawić ten styropian czy wpakować wykładzinę w tym samym kolorze, która czekała rok na boczki. Zmniejszył się kufer, który w czasie wakacyjnych wyjazdów i tak jest za mały.
Wysłany: 2008-10-07, 22:32
W bagażniku, z racji tego że mam córkę w czasie wyjazdów wożę nocnik. Ona siada sobie w bagu każe się zamknąć i ma tam jak w łazience. Przez ten styropian nie mieści się po przymknieciu klapy. Często siedzi ze mną w garażu jak coś robię przy aucie. Wtedy siedzi w bagazniku i bawi się, dlatego mam tam połozony zawsze czysty koc.
Ale fajowo, zajebiaszczo
Widze, że już zaczyna być moda na elegancko wyposażone kuferki
Morfeusz142 napisał/a:
Przez ten styropian nie mieści się po przymknieciu klapy
Morfeusz142 napisał/a:
Wtedy siedzi w bagazniku i bawi się,
Heheh
Ale tak będzie do czasu, bo wiadomo, ze jak podrośnie, to siłą rzeczy, ale już się mieścić nie będzie i tak
Ja cały czas jeszcze poluję na ten steropian, ten organizer na podłogę i coś znaleźć nie mogę...
Wysłany: 2008-10-07, 22:55
sebastian napisał/a:
Widze, że już zaczyna być moda na elegancko wyposażone kuferki
To vento anglik. Bardzo ładny, fioletowy lakier. Przetarte przednie i tylne drzwi z lewej strony i troszkę wgniecony próg.Diesel 110km. Poza tym golas.
Wysłany: 2008-10-07, 23:09
Wiem co miałeś na mysli. No teraz to bedzie moja córcia ma super miejsce do garażowej zabawy. Od razu zauważyła zmianę, żona nie.
Długo szukałem tych boczków. Jeden komplet wiózł mi Ojciec 1, 5 roku temu z Niemiec. Miał je na dachu ciężarówki za spoilerem. Spadły i tylko wykładzina ocalała.
_________________ Morfeusz142
Ostatnio zmieniony przez Morfeusz142 2008-10-07, 23:11, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-07, 23:15
Zostawię, będzie gdzie schować olej na dolewki, płyn do chłodnicy i inne pierdoły. Na wyjazd wakacyjny jak bagaznik cały potrzebny mozna wyjąć i połozyć wykładzinę. Muszę jeszcze sprawdzić jak spacerówka Kamili będzie się teraz mieściła. Taki Styropian to tylko u Fable widziałem
Spyro jeszcze ma...
A powied zmi jeszcze, czy prócz twego steropianu, to po bokach jakieś "deseczki" tez są? Tam, gdzie jest podłużnica, takie prostokątne, dla wyrównania poziomu, czy tylko sam steropian?
I jeszcze jedna rzecz... jaka jest przestrzeń między dojazdówką, a wygładzinką? czy coś na koło dokładałeś by dziura ni ebyła na środku, czy idealnie wszystko się spasowało i pasuje?
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2008-10-07, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-07, 23:25
Z boku są takie małe wstawki ze styropianu, wszystko ładnie pasuje. Przestrzeń dosyć duża, wejdzie normalne koło zapasowe. wykładzina jest bardzo sztywna, inna niż te zwykłe. Popatrz na pierwsze zdjęcie. Nic się nie załamuje nad kołem, idealnie płasko. Jest otwierana nad tymi dziurami na drobiazgi
To to ja wiem, bo tez mam taką samą wykładzinę. Ale czy Ty masz dojazdówkę, czy pełne koło zapasowe? Bo ja tylko dojazdówkę i myślę ze jakbym kiedyś miał coś takiego, czy by na środku pod ciężarem się nie ugięło, bo jednak sama dojazdówka jest cieńsza, wiec coś by trzebyło podłożyć, by było równo...
Chociaz teraz tak pomyślałem, ze nie wie, czy jest sens się tym dalej interesowac, gdyż mam butlę z gazem zaraz za fotelami, w poprzek bagażnika... Jakie to grube jest?
No to dupa zbita. Nie wejdzie mi. Ja dwie wykładziny ledwo wsunąłem pod butlę, bu przeszkadzały mi od doły śruby, ale jakoś weszło po wielkich trudach, ale tego steropianu to za chiny nie wpakuję... Ale pomyślę, moze uda się coś z całej tafli normalnego steropianu dopasować... Będzie czas, to pomyślę nad tym. To już nawet mierzyc nie musisz, bo i tak nie wejdzie mi przy końcu. Ale tylko, jakbyś mógł pstryknąc fotkę jak wygląda sam ten steropian na podłodze, ale bez wykładziny i dywanika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum