Witam. mam zamiar sobie przerobić mój kluczyk na taki ze scyzorykiem, np. z Golfa IV. Na allegro coś takiego znalazłem: http://www.allegro.pl/ite...b_solidny_.html
I moje pytanie: posiadam immobiliser, ale nie w kluczyku, tylko taki w plaskikowej obudowie, który muszę dotknąć w to miejsce koło włącznika ogrzewania szyby, czy da rade go rozebrać i przełożyć do tego kluczyka? Tylko, że tam w nim jest taka kuleczka, która styka się z druga kuleczką (immo), czyli bym musiał zrobić dziurkę w kluczyku, żeby dobrze się stykało ze sobą - da to rade zrobić, będzie pasować?
I drugie pytanie, w niedalekiej przyszłości chciałbym dokupić sterowanie centralnym z pilota, bo mam tylko centrala ale na kluczyka, i włożyć to również do tego scyzoryka, upchną sie tam w nim te dwie rzeczy, immo i central? (nie widziałem na oczy tego urządzonka, immobilisera i centralnego, jak w środku wygląda, tak więc pytam)
Albo ja za dużo piłem ale na mój umysł domowego elektronika tak przekombinowałes że to już ho ho. Centrala może upchniesz ale nic więcej (wsadzisz imo=straci wygląd). Pozdro!
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
czy to takie proste w montazu jak sprzedawcy piszą ?
To zalezy jakie masz pojecie o elektryce i o tym co gdzie i jak w samochodzie jest i jak dziala..
Dla mnie nie jest to trudne ale dla kogos kto nie bawil sie w elektryce i nie ma chocby probowki to moze nie dac sobie rady. A zeby wszystko dzialalo jak nalezy to musi byc zrobione dobrze nie jakas prowizorka wiec czasem jepiej oddac fure do elektryka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum