Wysłany: 2007-04-04, 20:58 Problem z dużym spalaniem 1.9D
Siema
Mam problem ze spalaniem w moim 1.9D Pali stanowczo za dużo, silnik pracuje równo i bez zarzutu. Niewiem czy to kwestia jakiejś regulacji czy naprawy lub wymiany jakiejś części. W sumie i tak mam zamiar go oddać w rence mechanika ale słabo się znam na dizlach bo to muj pierwszy wienc można mi praktycznie karzdy kit sprzedać i wlałbym jednak wiedzieć jakie są przyczyny takiego spalania by mnie ktoś niezrobił w balon
O zgrozo, człowieku używaj słownika!
Co do spalania jest kilka możliwości, może masz coś nieszczelne, przy filtrze paliwa, wtryskiwaczach, ewentualnie może coś komputer świrować, lub po prostu (co najbardziej prawdopodobne) masz zajebiście ciężka nogę. Mój Venciak w tym samym silniku w cyklu mieszanym więcej niż 7 nie weźmie, wiec ta różnica 1 litra jest prawdopodobnie spowodowana stylem twojej jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum