koledzy mam taki problem moja ventka posiada anty napad na pilocie jest napisane BSI protector pilot jest już na wykończeniu i chciałbym to usunąć lub wyłączyć gdyż czasem gaśnie mi silnik po otwarciu drzwi.pilot wtedy nie reaguje może ma ktoś schemat albo opcje na to
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-09-23, 17:01
raczej musisz odnaleźć centralkę alarmu , moze jest na niej napisane jakiej jest firmy. Prawdopodobnie Prestige, i dopiero mając tą nazwę szukac instrukcji w necie. Pewnie masz też pzycisk ukryty którego awaryjnie można uzyć ale bez instrukcji bieda, jak nie znajdziesz instrukcji albo kogoś doświadczonego kto pozna co masz po wyglądzie sterownika alarmu to najlepiej zmienic na nowy
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2011-09-23, 17:02, w całości zmieniany 1 raz
dzięki za radę jutro się zajmę szukaniem . pewnie to nie będzie proste ale myślę ze ktoś to schował za zegarami bo kanał od nawiewu jest uszkodzony po lewej stronie
koledzy odświeżę temat gdyż moje autko po długim postoju doczekało się lakierowania i przy okazji znalazłem alarm jest tylko na nim nr29778 i jest obok jakiś odbiornik wpięte są tam czujki ale nie mogę zlokalizować tego anty napadu BSI może to to bo miałem dechę rozebraną i nigdzie nie ma
Wysłany: 2012-05-01, 17:44
ale antynapad jest funkcją tego alarmu co masz, czyli robi to przekaźnik wmontowany w puszkę alaermu lub wiszący obok niego na dodatkowej wiązce połączonej z puszką. Jeśli dasz fotkę może coś wymyślę, ale generalnie kable z instalacji samochodu wpiete w styki 87 (lub 87a) oraz 30 tego przekaźnika należy wypiąc i połączyc ze sobą, wówczas silnik nie będzie gasł, a reszte kabli od sterownika poprostu wypnij, po ich sprawdzeniu czy sa dobrze wlutowane do kabli auta mozna bedzie do nich podpiąc nowa dowolną centralkę.
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2012-05-01, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-05-06, 10:07
CR-2 to kostka do czujników ultradźwiękowych, umieszcza się je zwykle w górnych rogach przedniej szyby, podpina do tej kostki a ją z kolei do skrzyneczki alarmu, na większej kostce nic nie odczytam fotki duże ale nieostre. Ja bym to jednak wywalił i kupił coś nowego, ta plątanina kabli wygląda może przerażająco, wywalając to trzeba pamiętać o połączeniu na powrót jednego z kabli z instalacji oryginalnej który został przecięty i wpięty w alarm dla realizacji antynapadu, nie potrafię z fotek napisać który to, reszte kabli po prostu trzeba odciąć, zewnętrznego przekaźnika niema w kadym razie na tych fotkach
To że zamki nie działają to nie mogę być pewien czemu, alarm podpina się do kabli szarego i zielonego wiązce dowolnych drzwi. I dopina się te kable do tych od auta od boku, czuli idcięcie ich nie powinno unieruchomić zamków. Jeśli unieruchamia to znaczy że oryginalne kable sterując przecieto i trzeba miejsce przecięcia znaleźć.
Nie za bardzo na odległość więcej podpowiem, elektryk łącznie z montażem nowego alarmu zrobi to za 100-150 plus cena nowego alarmu od około 100 lub samego sterownika zamka od 50 zeta, może warto.
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2012-05-06, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
na tej dużej kostce jest tylko napisane alarm samochodowy i jest ten nr29778 ale w necie nie mogę znaleźć co to za firma kabel przecięty zlokalizowałem reszta jest tylko dopięta więc to nie problem odłączyć i przecięty zlutować a jeśli chodzi o drzwi to zamki są rozwalone i to cały problem bo po odłączeniu alarmu porostu nie zamknę auta. A o jaki zewnętrzny przekaźnik chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum