Witam niedawno zakupiłem moje Vento z 95r, silnik 2.0 automat, wersja amerykańska (4x szyby w prądzie, klima, szyberdach, elektryczne lusterka, dzielona tylna kanapa z podłokietnikiem, delikatny spojler na tylnej klapie i fotele pół kubełki z oznaczeniami K2 (nie wiem czy to jakaś wersja, na klapie też jest naklejka K2).
Jutro lub pojutrze wrzucę jeszcze zdjęcia środka i vento z szerokim hokejem i matowym znaczkiem z tyłu. W planach jeszcze dymione przednie lampy, przyciemnienie szyb tył, jakaś gleba i grill bez znaczka.
ventylek86, Ma mały przebieg bo po sprowadzeniu z USA stała prawie cały czas w dani, bo nie została zarejestrowana, śmigał nią tylko jakiś dziadek, na próbnych od święta.
Blenda US już zamontowana. Może w weekend jak bym znalazł chwile czasu to umalował bym przednie lampy. Mam tylko pytanie czy miski nie czepiają się jak są umalowane? Bo nie chce robić sobie podwójnej roboty jak by się okazało ze będą problemy.
Ostatnio zmieniony przez Grzela44 2011-04-26, 23:50, w całości zmieniany 2 razy
Witam. Dawno nic się nie odzywałem ale miałem trochę zajęcia z moim wentylem. Założyłem grill bez znaczka, nakładki na progi bo stare już były zmęczone, z przodu w boczki wrzuciłem głośniki JBL a w półkę chwilowo peiyingi, na razie tylko z tyłu nowe felgi bo na przód nie mam jeszcze opon ale wkrótce powinny być. Ventka dostała nowe klocki hamulcowe i linki od ręcznego i jest w trakcie zakładania centralnego z pilota. I kilka fotek. (sorry za jakość ale to tylko telefon )
Próbowałem się tez zabrać za lampy by je przyciemnić ale nie mogłem sobie poradzić z ich rozklejeniem.
Ostatnio zmieniony przez Grzela44 2011-05-11, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-05-11, 22:52
fela super wyglada
tylko dawaj go w dól bo psije caly urok felgi i jettki
No i nie poddawaj sie tylko rób smoked na calym przodzie i gril starego typu albo ten typ tylko ze znaczkiem bo ten kiepski
Witam, dawno się nie odzywałem bo w ventce nie działo się nic szczególnego. Ostatnio Vento dostało nowe serducho:
PIONEER DEH-P5900MP
oraz wzmaka
i subwoofer
całość gra naprawdę ładnie.
W garażu leży także gwint i nowy tłumik,
które czekaja na mój powrót bo aktualnie jestem w dani i tu nie mam ich jak założyć.
Założyłem tez lifty oraz bre.
To chyba wszystkie zmiany na dzień dzisiejszy jak wrócę to będę robił także smoked front bo mam już na oku pas przodu z lampami od europejczyka, bo tych z wersji US nie da się rozkleić. Mam tez takie pytanko bo gdy mam włożony zapas to nie mogę dosunąć subwoofera do siedzeń przez rogi suba w tym miejscu:
I tu moje pytanie czy mogę w tych miejscach zeszlifować lub zaklepać ta blachę, czy pełni ona jakąś funkcje rozpórki czy cos w tym stylu czy tylko podtrzymuje podszybie. Jeszcze taka mała fotka ventki na promie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Grzela44 2011-07-30, 16:31, w całości zmieniany 1 raz
Małe odświeżenie tematu ponieważ: Vento nareszcie dostało glebę i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwy, a także zagościła ściema halogenów, kierunków i blend.
Co do reflektorów plany były ale oryginalnych z wersji US nie da sie rozkleić, a żeby zmienić pas przodu trzeba odpiąć chłodnice co wiąże się z utrata klimy, wiec na razie musi zostać jak jest.
Bardzo fajne czarne vento, pozazdrościć tak zadbanego egzemplarza Na glebie i na tych felgach moim zdaniem wygląda super i do tego w wersji USA miodzio
Grzela44, nie ma co wiele mowic... Jetta + czerń + obecne mody = godna fura!!! Jest gigantyczny potencjał i najważniejsze że jest on uwalniany z każdym dniem! Jest Piękna
Siemka , postanowiłem trochę odświeżyć temat przed sezonem . W vento została założona przednia rozpórka, a także zmienione tylne klocki bo już była sama blacha i bardzo szumiały , a także hamowanie było o wiele słabsze a teraz jest o wiele lepiej. Musiałem tez wymienić prawa linkę od ręcznego, bo wypiela się i przetarła się w trasie, a nie tak dawno była zakładana nowa. Niestety wylał mi tez tylny gwint , ale na szczęście znalazłem prawie nowe kompletne tylne zawieszenie sportowe na regulowanych talerzykach i jest już na aucie , niestety nie wiem jakiej firmy. Na samym początku zimy vento miało bliskie spotkanie z krawężnikiem i skrzywił się wahacz i złamała się jedna z połówek szerokiej dokładki, dlatego na razie zawitała średnia. Przed sezonem będzie się jeszcze szykowała wymiana tylnych tarcz hamulcowych bo obecne nie są już w najlepszym stanie. Na zimę vento otrzymało kilka naklejek, ale zastanawiam się czy na sezon znacznie nie zredukować ich ilości. Co o tym sadzicie? Od kiedy posiadam vento bardzo mnie irytowalo podświetlenie pokręteł od nawiewu , ze środkowe świeci dobrze, a te boczne tak sobie, wczoraj rozebrałem je, wszystko wyczyściłem i teraz świeci moim zdaniem o niebo lepiej , bo wcześnie nie było prawie nic widać na bocznych pokrętłach. Wymieniłem tez halogeny, bo poprzednie miały połamane mocowania i ledwo się trzymały i zastanawiam się czy te przyciemnić czy może okleić żółtą folią. Na vento wylądowały także sierpy. Wpadł także kluczyk od nowego golfa i teraz tylko musze jeszcze spróbować przełożyć do niego pilota. Kilka fotek jak vento wygląda w sezonie zimowym.
I jeszcze taki mały pasażer z tylu ventki
Auto trochę brudne ale chwilowo nie miałem czasu by go umyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum