Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-23, 09:21
Dwie różne lampy.
Autor Wiadomość
dariusz 
Autostopowicz
vento fanboy

Wysłany: 2007-04-09, 17:14   Dwie różne lampy.

Dzień dobry.

Otóż niedawno miałem stłuczkę. Szczęście w nieszczęściu że, poszła tylko lampa i grill. Maska i zderzak pozostały cało. Kupiłem nową lampę, nowy grill i niby wszystko cacy.

To co mnie boli obecnie to to iż te dwie lampy różnią się od siebie. Większość pomyśli że, to błahostka, natomiast mnie taki stan rzeczy irytuje ponieważ chciałbym aby stan mojego wehikułu był przyzwoity. Natomiast kiedy widzę taki niesymetryczny przód to do przyzwoitości trochę mu brakuje.

I tu jest pytanie jak ten problem rozwiązać. Wiadomo że, nowa lampa różni się głównie tym że, jest nowa. A więc jest czyściutka itp. Tak więc co powinienem według was zrobić ?

Czy kupić od tego samego sprzedawcy drugą taką samą bublowatą lampe czy kupić drugą oryginalną lampę Hella. I tu jest znowu problem ponieważ nie mam gwarancji czy używana lampa znowu nie będzie się różnić od obecnej. A może da się obydwie lampy tak wyczyścić aby wyglądały na identyczne ?

Wiem wiem, może się wydawać że, jestem przewrażliwiony no ale kiedy mojemu wehikułowi coś dolega, to ja sam jestem w pewnym sensie przygnębiony. :P

Pozdrawiam

Dzolo 
Ventomaniak

Silnik: Turbo Bena
Wysłany: 2007-04-09, 17:46   

Kup 2 nowe lampy hella :P
Ja mam to samo hehe u siebie w Ventku , ta bublowata czysciutka a hella rozni sie znacznie i ja kupie sobie samo szkło i wydaje mi sie ze bedzie :OK:
A kiedyś tam zakupie sobie 2 nówki hella albo może hmm soczewka :hmmm:

Dariusz , dawaj fotki na forum :-)

dariusz 
Autostopowicz
vento fanboy

Wysłany: 2007-04-09, 18:18   

A gdzie można dostać nówki ? Bo na allegro same używane...

Co do zdjęć to dopiero co pozbyłem się aparatu. Ale jak jakiś dorwę to popstrykam i przedstawię mojego Ventka. :tak:

Pozdrawiam

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2007-04-09, 23:26   

Daj spokój z soczewkami, lepiej kupić nowe, najlepiej orginalne, o niebo lepiej świeci niż przejeżdżona parę lat, wiem, bo właśnie niedawno kupiłem nowe orginalne, dałem za sztukę 200 zł , ale niestety już ich nie ma, po jednej sztuce mieli w magazynie, nie wiem kiedy znów będa mieli... Cena na prawdę przyzwoita, no oczywiście bez marży i podatku kupiłem :] bo jeśli normalnie to z 300 zł kosztują, co i tak jest w miarę dobra ceną, a podróby to wiadomo... Nie wiem też na ile jest to prawdą, ale ponoć przegląd nie przejdzie jeśli ma się dwie różne lampy, a i też misie moga mandat wlepić, co gorsza zabrac dowód...

rav 
Ventofan
1,9 TD

Wysłany: 2007-04-11, 12:19   

Nowa podróbka (pewnie Depo) bardziej Ci się świeci nie dlatego, że szkło w starej zmatowiało, bo szkło da się wyczyścić. Problemem według mnie jest odbłyśnik, który po prostu "stracił blask". Sam miałem w aucie lampę Depo i starą matową Hellę. Próbowałem z tym odbłyśnikiem różnych rzeczy i nie dało rezultatu, więc sobie kupiłem nową Depo i teraz mam dwie takie same, a i światłość teraz nocą mam lepszą. Chociaż to tylko nędzna podróbka, to i tak myślę, że lepiej kupić dwie Depo po stówce niż jedną Helkę za dwie, jeśli taką znajdziesz.

Odpowiedz do tematu