Witam mam Vento 1.8 92r mam je od 3 miesiecy i podczas ruszania jest stukot pod autem cetralnie w połowie podłogi jak leci rura najcześciej jest to ja ruszam szybko i mam lekko koło skrecone wymieniłem mocowanie stabilizatora i jest troche lepiej co to może być jesz może poduszka na skrzyni? bo to jak by skrzynia stukała o podłoge bo w tym miejscu ja jest osłona i rury i mocowanie pozdrawiam i prosze o pomoc
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-12, 20:08
Stuki przy ruszaniu przy skręconych kołach to na bank są przeguby.
Może być jeszcze tłumik, który Ci uderza o podłogę, tez tak miałem... Myślałem, żeto zawiecha a okazało się, że ta siatka pordzewiała i uderzała przy ruszaniu w podłogę.
Tez tak myslałe ale mam je już 3 miechy i jeszcze nie zerwałe a może i to bo ono dłogo stało ponad rok i sie zastały a teraz to wychodzi ale ja dam gazu na prostej na jedynce to tez co pika ale nie jest to jak moce ja przy ruszaniu.
Ostatnio zmieniony przez malyfilipKOS 2007-04-12, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
weź na przykład jedź sobie po drodze spokojnie na dwójce np. jedź i wciśnij gaz w dechę przez chwilkę, żeby było takie szarpnięcie, to jeśli usłyszysz stukot, znaczy że tłumik, ja tak jak zrobiłem, było właśnie słychać, teraz po problemie
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-04-12, 20:41
mi na przyklad stukalo jak piszesz , a przyczyna byla taka ze poluzowala sie sroba mocujaca ławe silnika , i ta poluzowana sroba stukala jak ruszalem .
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Maj 2006 Posty: 88 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2007-04-13, 14:36
U mnie tez był tłumik (siateczka do łączenia), tez był stukot przy ruszaniu, a pózniej jak sie juz bardzo rozerwała to praktycznie na kazdym biegu waliło w podłoge tak jakby miał sie zaraz samochód złamac na pół.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-04-13, 19:58
poprostu sprawdz na tym mostku, co oslania tlumik od spodu, czy jest opukany od rury-jak tak, to pewnie masz jkas zlaczke juz nadgnita i tlumik sie obiesil-naprawialem to 2 tyg temu.
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
dzisiaj wymieniłem gumy i już jest lepiej ale jeszcze nie to tez zastanawiam sie czy to nie na złoczeniu bo zacisk o makretki są od spodu blisako mostku.
pozdrawiam
[ Dodano: 2007-04-13, 20:34 ]
[quote="Hemi77"]mi na przyklad stukalo jak piszesz , a przyczyna byla taka ze poluzowala sie sroba mocujaca ławe silnika ,
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-04-14, 18:22
lawa silnika przymocowana jest do podluznic czterema srubami ,po dwie na strone czy jak (chyba dobrze pamietam ) 19 klucz zalatwi sprawe ,.
ja myslalem ze poduszka i kutfa dobra wymienilem hehheee
dopiero do lawy przymocowane sa poduszki i co za tym idzie silnik .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum