Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-06-18, 13:27 zapytanie
Witam panowie otoz mam male zapytanie jakie kolory kabli macie przy swoich ventylkach od czujnika temperatury zewnrtrznej? U mnie byl brak tego czujnika i chcialbym go zamontowac tylko niema tez kostki mam dwa przewody urwane kolor zoltoniebieski i brazowoniebieski czy to sa te przewody ida pod puszka powietrza.Wyczytalem ze w golfie sa to bialoczerwony i bialobrazowy w sumie to ta sama instalacja ale u mnie brak tych kolorow.Jakby ktos mogl sprawdzic ewentualnie zapodac fotke jak i gdzie sie to znajduje bylbym wdzieczny.POZDR
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2012-06-21, 18:28
a no dzięki za dobre słówko ,ale mam dla ciebie propozycję ,zamiast się bawić w montaż czujnika ,dawaj 9 tysi i zabieraj złomka z garage ,a tam już czujnik siedzi i działa jak talala
Wydaje mi sie, ze kolory czujnika to byly brazowo-zolty i brazowo-bialy. Wiem tylko tyle, ze jak podlaczalem to do siebie to temepratura nie dzialala. Podlaczylem termistor NTC zamiast czujnika i to samo. Dupa blada. Nie wiem czy ta funkcja w liczniku nie dziala czy co. Cala reszta dziala bez zarzutu.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum