Wysłany: 2012-07-29, 12:31 Problem z przednim prawym kołem
Witajcie, wracając wczoraj znad jeziorka wydarzył się nieszczęśliwy wypadek . Podczas jazdy z prędkością ok 60/70km/h, na prostej drodze, nagle coś zaczęło walić. Nie mam pojęcia, co to może być. Po ściągnięciu koła i poruszaniu, pokręceniu słychać niewyraźne stukania. Jakieś dziwne kółko - na zew metalowe a w środku gumowe - kręci się wokół mojej półosi bezwładnie ... i żyje swoim własnym życiem. Nie mam pojęcia co to jest? Dodatkowo prawy wahacz jest brudny od oleju. Czy może być to łożysko? Jak myślicie? Macie jakieś inne propozycje?
Jakieś dziwne kółko - na zew metalowe a w środku gumowe - kręci się wokół mojej półosi bezwładnie ... i żyje swoim własnym życiem
Zgaduje, ze to ciezarek wyrownowazajacy prawej polosi...
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
mozliwe ale to co on powinien sobie tak bezwladnie latac ? a co to moze byc to pukanie moze byc to lozysko lub przegub ? bo cholera do tego jeszcze z kads kapie olej i pod autem mokro ale w silniku jest oki chyba ze skrzyni ale nie jestem pewny
mozliwe ale to co on powinien sobie tak bezwladnie latac ?
Oczywiscie, ze nie Ubytek nalezy zastapic nowa masa wyrownowazajaca.
Co tam moze kapac... np olej z uszczelniacza poloski od strony skrzyni, z drugiej strony masz przegub wiec ew. smarem moze byc obrzygane. A tak standardowo spod miski olejowej.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Dziś byłem u mechanika i powiedział, że to problem z półosią, bo odważnik sobie lata i żyje własnym życiem. Muszę więc wymienić półoś - reszta jest ok. Potrzebowałbym teraz samą półoś, by resztę sobie przełożyć od siebie. Co do oleju, to niby leci mi z przekładni kierowniczej ... i tu mam większy problem. Nie wiem co zrobić. Może ktoś z was ma półoś na sprzedaż lub układ kierowniczy? Jestem z Wrocławia i potrzebowałbym od forumowiczow pomocy, bo auto jest mi potrzebne do pracy, a jak auto nie działa to nie ma kasy a z kasą jestem ......... ehhh
Może ktoś jeszcze raz zerknąłby na niego z forum, jeśli jest z Wrocławia, bo nie jestem pewien co do przekładni kierowniczej.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum