Chce zmienić amortyzatory z przodu bo stare są już zużyte. I zastanawiam się jakie kupić. Czy zwykłe olejowe czy gazowe. Gazowa są droższe ale nie wiem czy warto trochę dołożyć i takie kupić. Mam vento z 93 roku z silinkiem 1.8 75KM. Na allegro znalazłem takie i czy warto z tej firmy? :Amory SASCH przód . Czekam na wasze odpowiedzi.
Dokladaj, dokladaj. Brat mial u siebie zwykle olejowe na tyle to jak przyszla zima to, zanim amortyzatory sie rozgrzaly tyl skakal doslownie jak pileczka pingpongowa na nierownosciach.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-09-14, 15:54
Na olejowych amortyzatorach i baloniastej oponie, strasznie chyli vento w zakrętach. Na gazowych, nawet przy moim podniesionym zawieszeniu i oponie 195/50 dawało się bezproblemowo szybko pokonywać zakręty, ale czasami twardawo mi było i teraz mam większy balon na feldze. Jednak po raz kolejny kupiłbym gazowe. Dla porównania mam gazówki KYB, przez 5 lat zrobiłem nimi 50 tys km i ich sprawność na chwilę obecną wynosi 73-74% czyli tyle co nówki.
Ja do venciaka kiedyś, wymieniajac amorki, kupiłem sachsa. I byłem zadowolony. Teraz w borce padły mi też i wymieniłem, ale doradzili mi, żebym brał blisteina, bo najtwardsze. I owszem, jest teraz sztywno, baardzo sztywno, nie buja - spisuje się znakomicie. I chyba nawet tańsze od sachsa...
Ja do venciaka kiedyś, wymieniajac amorki, kupiłem sachsa. I byłem zadowolony. Teraz w borce padły mi też i wymieniłem, ale doradzili mi, żebym brał blisteina, bo najtwardsze. I owszem, jest teraz sztywno, baardzo sztywno, nie buja - spisuje się znakomicie. I chyba nawet tańsze od sachsa...
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum