Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-10-27, 09:01
Fajny filmik, ale mam parę pytań
1 Nie jest łatwiej nanieść klej na szybę?
2 Miej-więcej wyrównane - a nie powinno się całkowicie usunąć stary klej i odtłuścić?
3 Rozumiem że szybę zakładamy taką jak przywieźliśmy ze sklepu?
4 Jaką masz pewność że po położeniu szyby nie zjedzie Ci na dół?
5 przy lakierowaniu kładziesz podkład - tu nic takiego nie powinno być?
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2012-10-27, 09:46
No to tera Może ino tak stary klej usuwamy tam gdzie widać rdze to szlifujemy bo potem jak zaczyna puchnąć to może szyba pękać....po oczyszczeniu kleju itp dajemy specjalny podkład który nanosimy takim ino wacikiem potem dajemy klej na karoserie i na szybę wkładamy szybę i dociskamy ją tak aby dobrze weszła na swoje miejsca,,,aby nie zjechała na dół używamy ino jak by fabrycznych podpórek które są pod szybą zazwyczaj..Jak już ustawiliśmy szybę to wtedy czekamy ino aż klej przyłapie....Ino Tera tak to by wyglądało w skrócie
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-10-27, 12:31
MustangGT napisał/a:
Wkleiłem już tak parę szyb i było i jest ok do dziś. Nie używałem przy tym podkładów. Pozdro.
Może i tak. Może miałeś szczęście. Miałem ostatnio wymienianą szybę i widziałem dokładnie jak to robi profesjonalista.
A myślę że powinieneś powierzchnie pod klej i na szybie i karoserii odtłuścić. Jak już robi się film instruktażowy to zróbmy to porządnie ze wszystkimi czynnościami.
Wiem czepiam się.
Wklejając szybę robię to żeby było na 100% dobrze. Jest to tryb oszczędnościowy wklejania szyby (tylko klej i szyba ) Ale przy uważnej pracy też kończy się z 100% zadowoleniem. Oczywiście sam zalecam żeby stosować się do instrukcji producenta kleju ale to dodatkowe koszty.
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum