Witam mam u siebie taka przypadłość ze po włączeniu zapłony mruga mi chwile panel climatronika czy to może ma coś z tym ze mam silniczek od nawiewu walnięty czy coś z panelem zapomniałem zapytać teraz mi się przypomniało dzięki za każda podpowiedz:D
znalezione na forum passata do vento także tak samo btw miganie panelu jest spowodowane błędami
Kod:
By wywołać pamięć błędów w climatronicu należy nacisnąć i przytrzymać na dłużej niż 3 sekundy guziki [zamknięty obieg powietrza] oraz [ECON]. Po lewej stronie zobaczymy liczbę trzycyfrową a po prawej liczbę 00. Poprzez naciśnięcie guzika [temperatura +] przełączamy do następnego błędu. Gdy z lewej strony pojawi się kod 000 znaczy, że nie ma więcej błędów. Przytrzymując guzik [ECON] na dłużej niż 3 sekundy czyścimy pamięć błędów. Poprzez naciśnięcie guzika [ECON] powracamy do normalnego trybu climatronica.
Miganie panelu zaraz po odpaleniu świadczy o nieskim lub całkowitym braku czynnika chłodzącego w układzie. To, że błędy są, nie ma nic wspólnego z miganiem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum