Witam wszystkich na niniejszym forum.Jestem nowy prosze o wyrozumiałość.
Mój problem polega na tym ze moje vento szarpało silnikiem przy 1500obr na biegu 4 i 5
i strasznie dużo palilo wymieniłem nastawnik pompy , silnik zaczoł ruwno pracowac i mniej palic lecz jak i przed wymiana dawajac gazu na biegu jałowym (luzie) po miedzy 4 a 5tys obrotów , puszcze gaz nie zawsze ale zdarzy sie ze zaczyna nie równo pracowac nie moze utrzymac 900obr tylko sie wacha od 900 w dól ,przytrzymam gaz na 2000obr po czym puszcze i silnik ponownie równo pracuje .Jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc
dawajac gazu na biegu jałowym (luzie) po miedzy 4 a 5tys obrotów
i już bym Cię najchętniej zastrzelił,po jakiego grzyba kręcisz TDI-ka tak wysoko i to jeszcze na biegu jałowym.
KITA napisał/a:
strasznie dużo palilo
być może to wina padającej przepływki,ale to tylko wróżenie z fusów,najlepiej podpiąć Vag-a
KITA napisał/a:
zaczyna nie równo pracowac nie moze utrzymac 900obr tylko sie wacha od 900 w dól
ciężko z tego opisu wywnioskować ,czy to aby nie podwiesza się hydraulika.
TDI-kiem trzeba umieć się posługiwać aby długo i bezawaryjnie służył,jest na ten temat mnóstwo opisów,wystarczy poszukać.Takim Twoim zachowaniem jak opisałeś zabijesz go szybko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum