koledzy mam taka mała prośbę jeśli ktoś posiada sterownik stag Lplus i śmiga na gazie bez problemu na sądzie 4 kablowej silnik ADZ , czy mógł by mi przedstawić ustawienia na sterowniku w pudełeczku na suwakach dodam ze mam sonde 5V .Byłem u gazownika poprawil instalacje podpią sonde ale nic w sterowniku nie przestawiał( a w instrukcji powinno sie wedle silnika sondy tps ) na wolnych mam uboga dawke caly czas czerwona dioda jak dodam troche gazuu to caly czas zielona na bogato a powinna na wolnych migac czerwona i zielona. bardzo mi na tym zależy bo nie wiem już który gazownik ma racje ;/
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-11-11, 20:54
To jest zły sterownik do Twojego motoru. O ile można tu mówić o sterowniku. To jest tylko "symulator" sondy lambda, montowany do silników gaźnikowych gdy ktos chciał mieść krokowca zamiast śruby. Tam za dużo nie ustawisz, z tego co wiem ów "sterownik" nawet nie reaguje na krokowca pod obciążeniem silnika. To najgorsze wypusty staga....to kalkulator a nie sterownik......lepiej podmień to chociaz na staga 100 i wtedy pobawisz sie lapkiem w czasie jazdy auta. I ciśnij gazownika aby wstawił dobry sterownik i reszte gratów lub wal do rzecznika praw konsumenta bo jak Ci tego nikt nie ustawi, a cięzkie to będzie na tych gratach, to gdy zwróci Ci się instalka to zjarasz głowice złą mieszanką więc lipa z takim gazem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum