Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pobór pradu
Autor Wiadomość
Pele_55 
Ventofan

Silnik: 1.9 TDi
  Wysłany: 2012-08-29, 14:44   Pobór pradu

Witam, jestem tutaj nowy ale liczę na Waszą pomoc. Posiadam Vento 1.9 TD silnik AAZ, 93 rok samochodu. Problem jest taki ze przy włożonym bezpieczniku nr 21 (licznik, podświetlenie wnętrza, zapalniczka, szyberdach, centralny zamek) pojawia sie pobór prądu( około 0,42A). Może ktoś z Was miał taki problem i wie co może być jego przyczyną. Dodam, że po wyjeciu bezpiecznika pobór pradu znika do zera, jest ok. Odpiecie kostek od centalnego zamka nic nie pomogło. Co to może byc? Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam

lesny1982 
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2012-08-29, 16:55   

lampki wszystkie gasna schowek bagaznik ? 0,42 to nie kosmos mi jadlo 3A :D :D

Pele_55 
Ventofan

Wysłany: 2012-08-29, 23:42   

Tak wszystko gaśnie jak należy. Tak z Ciekawości co u Ciebie bylo nie tak ze aż 3A miałeś??;)

lesny1982 
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2012-08-30, 10:40   

u mnie radio :D :D a jak sie uzbroi alarm to ile pobiera ?

Pele_55 
Ventofan

Wysłany: 2012-08-31, 18:19   

alarmu nie ma :) ale okazało sie że lampka w bagażniku robiła zwarcie, po odpieciu jest okey.

bartoszklos1 
Kierowca eLki
Podtlenek LPG

Silnik: 1.8 LPG
Wysłany: 2013-01-13, 19:04   

koledzy mi też coś zjada prąd. miałem początkowo aku 55 Ah i się rozładował. więc wziołem z innego autka w którym śmigał bardzo dobrze (prawie nowy) jeszcze go do pewności naładowałem pare godz lekkim prądem no i wsadziłem go do mojego ventka. rozrusznik zakręcił jak szalony i zaraz zapalił, to było wczoraj natomiast dzisiaj koło południa otwieram autko z pilota (ok. 5st mrozu) i ta pompka centralnego coś tak dłużej w tym bagażniku pracowała ale niby wszytkie drzwi się otwarły (a czasem jak kluczem otwieram prawą stronę to tylko prawa się otwiera) próbuje odpalić a tu ledwo zakręcił, więc zamknołem auto i poszedłem pieszo. po jakiś 3 godz sprawdzam napięcie 10,53v i zmienia się - przez chwile wzrasta przez chwile maleje ale ciągle oscyluje wokół tych 10 v. a gdy go wyjąłem z auta to napięcie rosło - po jakiś 10 minutach było już 11,5v - ewidentnie coś pobiera prąd. tylko nie działa mi pomiar amperów więc nie miałem możliwości sprawdzić ile ciągnie. ale chcę podrążyć temat tego zamka - gdzie mogę go odpiąć? tam na nadkolu w bagażniku starczy żeby odpiąć ten centralny?? sorki, że się tak rozgadałem :D

Odpowiedz do tematu