Witam,
W rozmowach z (byłym) moderatorem forum wojtas83 pojawiła się propozycja, żeby zorganizować jakąś promocję na chiptuning dla Vento Klubu. Propozycja nie obyła się bez echa
Do końca roku na hasło „Vento Klub” cena za chiptuning silników 1.9 TDI VP (na pompie) wynosi 450 PLN.
Cena zawiera diagnostykę komputerową, indywidualny program i pomiary na hamowni drogowej Dynomet. Auta nie muszą być seryjne. Promocja obejmuje wszystkie rodzaje sterowników (8 i 16 bitowe).
Wykres przykładowej modyfikacji silnika po przebiegu >300kkm. 110KM -> 135KM
Miejsce: Żuromin. Po uzgodnieniu można również umówić się w Warszawie.
Jeśli są zainteresowani chiptuningiem innych silników, proszę pisać. Jakiś rabat również się znajdzie
Zapraszam, PGTuning
_________________ Chiptuning - nie tylko TDI.
Hamownia.
pgt, a powiedzmy że robisz program w afn nieco dojechanym(dojechany mam na myśli że często widział 4000rpm i więcej, i jeździł na stożku przez który cukier byś przesypał), ja auto sprzedaję wyciągam sterownik z programem i wkładam do innego i będzie chulać?
Ostatnio zmieniony przez tom cio 2013-12-03, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AFN+ Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 33 Skąd: Żuromin/Warszawa
Wysłany: 2013-12-03, 17:20
muchomorek165, droga taka sama jak w TDI. Więcej paliwa - pompa, wtryski. Więcej powietrza - turbosprężarka, IC. Nie modziłem AAZ, także nie wypowiem się na temat wytrzymałości poszczególnych elementów. Do codziennego użytku większej sprężarki niż T3 nie ma co zakładać...
tom cio, dla silników bardziej wyeksploatowanych robię "bezpieczniejsze" programy. Pod auto w dobrym stanie można sobie pozwolić na więcej Co w jednym silniku będzie optymalnym ustawieniem, dla innego nie musi takim być. Ale jeśli chodzi o samą zamienność sterowników - jeżeli są zamienne jako oryginały, to po programie również. Kwestia adaptacji immo.
Hamownia.
Silnik: AFN+ Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 33 Skąd: Żuromin/Warszawa
Wysłany: 2013-12-11, 15:15
Dodatkowa możliwość dla posiadaczy 1Z ze sterami 8 bit.
Jeśli ktoś planuje przejście na 16 bitowy, za 60 PLN mogę dorzucić taki sterownik. Oczywiście istnieje możliwość przyjazdu ze swoim. Przejście 8 na 16 nie wymaga żadnych dopłat.
Hamownia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum