Wysłany: 2007-11-21, 18:43 Vento by BartoL nic szczególnego zwykła seria jakich wiele
Witam serdecznie na forum Vento, dopiero dziś się zarejestrowałem bo znalazłem troszke wolnego czasu, ale w świecie VW jestem już bardzo długo wielu z was pewnie kojarzy mnie z VwZone.pl Z racji tego że Variant stał się typowo letnim lanserskim autem, szukałem samochodu typowo do jezdżenia nim zimą i w kiepską pogode, padło na VW Jette lub Vento z silnikiem Diesla. Po długich poszukiwaniach udało mi się kupić świetne Vento, w bdb stanie w super cenie, opłacało się czekać. Stan zaraz po zakupie może nie powalał na kolana, trzeba było porządnie wykapać, wyprac tapicerke, odkurzyć i takie tam, powymieniac paski etc. Obecnie wszystko gra i jeździ tak jak powinno. Vento jest z końcówki 1993 roku, motor 1.9 TD AAZ 75 PS, wersja GTD, wyposażenie: 4x elektryczne szyby, elektryczny szyberdach, półkubełkowe fotele ogryginalne GT, elektryczne podgrzewane lusterka, centralny zamek i tak to wszystko oryginał.
Fotki zrobione zaraz po zakupie:
Co zmieniło się dotychczas w aucie: alarm Clifford Challenger, blokada skrzyni biegow Tytan Dipol, welurowe dywaniki z logo VW oraz gumowe dywaniki na zime, średniej klasy audio(głośniki radyjko woofer wzmacniacz) chrom antenka na dachu, chrom pokretla nawiewów, chrom rygle, chrom klameczki, ciemne lampy czekają na zamontowanie, mam także red-white clar, brakująca kratka w zderzak, mam też grill bez znaczka ale seryjny jakoś bardziej mi się podoba, felgi na przyszły sezon najprawdopodobniej S-line 17" + gwintowane zawieszenie. Tutaj ściągnięte felgi z Varianta na chwile założone do Ventyla, idą w polerke
Pozdrawiam
fajne Vento trochę go niżej i wszystkie szybki w kolor bo przy białym lakierze strasznie się to rzuca w oczy. i kierownica mi nie podchodzi (kierownice z poduszką ładniej wyglądają w ventylach) a ten grill będziesz sprzedawał??
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-11-21, 20:50
Ogólnie to mi biały kolor się nie podoba ale tu nawet pasuje, ale ta kiera to do wywalenia i z poduszką lub jakąs niby "raidówkę". A tak poza tym wporządku felgi super.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-11-21, 23:14
biały jest spoko - po fotkach widać że lakier w niezłym stanie
i nawet ten czarny grill tu pasuje
kiera od gt też nie jest zła
klary biało-czerwone na tył też dobry wybór - u Paulone'a mi się to bardzo podobało więc pewnie i tu będzie duuuuużo lepiej niż te pomarańcze
a felgi no cóż - ja takich nie lubię ale to nie mi ma się podobać tylko Tobie
Spoko Vento , po fotach widać że naprawde jest w bdb stanie.
Fele moim zdaniem kijowo na aucie wyglądają , za duże i wzór nie do Venta.
Czekam na klary i gwinta
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-23, 18:52
Fele totalny wypasior, kolorek biały jak fajnie się zrobi autko tez jest cool, także ku dobremu zmierzasz. I po raz pierwszy podobają mi się plastikowe osłony na błotniki, u Ciebie naprawdę fajnie się prezentują przy białym lakierze...
Jesli o mnie chodzi to wlasnie nie podoba mi sie kolorek i te oslony na blotnikach bo jakos dziwnie wygladaja. Co do kiery GT to na poczatku tez nie podobala mi sie ale bardzo szybko sie przyzwyczailem i nie mam zamiaru zmieniac bo jest wporzadku.
Co do feli to poprostu rewelacja. Tylko przy bialym i seryjnej zawieszcze smiesznie troche to wyglada ale jak pojdzie na glebe to bedzie zajebiscie. Tez chcialbym takie u siebie ale nie zaloze wiekszych jak 15" a nie robia takich chyba 15"
a to niby czemu> Co maja fajne fotele do zawieszenia? Ja mam jeszcze wyższe zawieszenie i również fotele z GT i uważam że wygląda to zajebi...
Hehhhe no Spyro to dales teraz A co do foteli to tez sa spoko i nie zamienilbym na zwykle. Zreszta do tej pory mialem samochody ze sportowym wyposazeniem i zawsze w srodku kubelki i uwazam ze to sa najlepsze fotele do samochodu a nie jakies tam welurowe kanapy salonowe
Witam serdecznie Panowie dzięki wielkie za wszystkie komentarze, niestety trafiła mi się okazja wyjazdu za granice i zaraz po nowym roku mam wyjeżdżać tak więc niestety Vento idzie na sprzedaż, żal mi jest je sprzedawać, ale raz że nie bede miał go gdzie trzymać a dwa że nawet gdyby stał pod domem to szkoda mi go, bo tak to jeszcze ktoś będzie sie cieszył jazdą tym autkiem. Silnik w stanie idealnym, wnętrze blacharka także. Cena podlega jeszcze negocjacjom, dla znajomych i użytkowników forum zawsze nieco niższa cena będzie. pozdrawiam
http://www.allegro.pl/ite...uper_stan_.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum