Wysłany: 2013-03-07, 18:30 Holenderski GAZ wysokie spalanie - gdzie dobrze wyregulują
Witam wszystkich ponownie.
Ostatnio sporo robię przy moim Ventylku i tak się okazało że Vento zaczęło od jakiego czasu dużo palić. Gaz jest holenderski założony od nowości w aucie. Nie wiem czy ktoś kiedyś coś przy nim robił ale przyszła pora żeby go wyregulować. Spalanie to ok 14 litrów.
Poleci ktoś jakiegoś dobrego gazownika? Bo sam to raczej nie zabiorę się do tego...
Dodam, że najlepiej w lubelskim by było.
_________________ Bardzo lubię VENTkOwać
Ostatnio zmieniony przez L1U9K8A7S 2013-03-07, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
ale ten człowiek robi głównie w gazie podawanym przez wtryski czyli sekwencja i nowsze....gaz mieszalnikowy dobrze ogarnąl mi ten człowiek....wczoraj wrzucałem foto.....także pamiętam....jest pieczatka na dole
robi dobrze na dobrych gratach.....jak ktoś sie upiera i chce daniej to daje badziew ale ogarnia niestety z tłumieniem dolotu.
A propo tego zakładu w Krasnymstawie to mój ojciec też tam zakładał instalacje do Lanosa i też bardzo chwali.
Dzwoniłem akurat dzisiaj do tego zakładu ale nikt nie odbierał. Spróbuję jutro. Obdzwoniłem już trochę zakładów gazowniczych i jeszcze nikt nie chciał się podjąć holenderskiej instalacji. No a spalanie 14 litrów na 100 (za 30 zł robię 75 km) to trochę sporo.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-03-07, 19:19
Nie wiem czy robi "holenderski"....ogólnie to nie wiem co kryje sie pod nazwą "holenderski gaz"....sterownik parownik
Holenderski gaz to pojęcie względne.....to tak samo jak Polski gaz.....może być git malina, a równie dobrze może być druciarstw na maxa.....ważne sa poszczególne elementy. Według mnie to parownik wymaga regeneracji/wymiany i tyle....na koniec strojenie i po sprawie.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2013-03-07, 19:21, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-03-16, 14:22
L1U9K8A7S, musisz znac nie narodowść ale markę instalacji, i podając ją pytaj telefonicznie, ale będzie na tyle ciężko znakleźć speca że niewykluczone że skońżzy się na wymianie elektronicznej czesci instalacji plus ew. reduktor na monrowany w PL, nawet nie wiem czy dostaniesz zestaw noprawczy do swojego reduktora, trzeba szukac w necie znając markę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum