Witam w grudniu 2014 r dokonałem zakupu swojego drugiego samochodu (pierwszy to był golfik 2 ) mianowicie venta poczatkowo gdy przywiozłem go do domu załamałem się pomijajac to ze kupiłem go dosc tanio ale były nie sprawne hamulce powodem były cylinderki tylne wiec wymieniłem tez okładziny i linki recznego gdy były juz hamulce wypadało zmienic olej filtry i płyny a takze paski ewidentnie widac ze było uderzone w tył bo mam do zrobieni a raczej wyciagniecia słupek pod lampą bo jest spaprany... malowałem maske i zmieniałem tylna klape(dostałem do venta) kupiłem na alusach z zimówkami wiec trzeba kupic letnie opony wnetrze wyczysciłem było w opłakanym stanie niestety próg lewy mam do wymiany prawy wystarczy poratować podłoga zrobiona tylko ja zakonserwuję , zmieniłem tez termostat oraz zrobiłem ogrzewanie bo nie grzało w srodku ciepłym , zrobiłem tez wszystkie luzy w zawieszeniu zbierznosc konty kół itp . Mimo ze kupiłem bardzo zmeczony samochód po krótkim czasie i checi sprzedarzy spodobało mi się jak on jezdzi i postanowiłem go jednak na razie zostawić . W planie mam zrobić jeszcze
-wyzej wspomniany bok ten uderzony oraz pomalowac oba zderzaki
-wymienic rurki hamulcowe to niezwłocznie
-zrobic rozrzad i sprzegło
-zrobic progi i konserwacje podwozia
-moze blizej wakacji turbinka do regeneracji lub wgl dołozenie droche kucyków jakis intercooler wieksze turbo ale to plan odległy .
Mówia że to studnia bez dna może i tak ale jak dla mnie jest wierny i mysle że warto dac mu szanse niz posłac do zyda bo u poprzedniego własciciela był to samochód na zasadzie wsiadac jechac nie naprawiac
Rocznik auta to 92 wyposarzenie
-el szyber dach
-el lusterka
-immobilaiser
Wiecej nie gadam zobaczcie go sami
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2015-03-27, 18:48
Oo jaki ladny kolorek Vento ogolnie widze nawet w miare zadbane porobisz co będziesz miał do zrobienia i będzie lalka mechanicznie, potem możesz cos dzialac innego Ja zaczynalem od takiej postaci jak Ty tyle ze mój miał inne lampy z tylu i bez alu jak kupilem
no mi się udało chociaz to że ma fajne lampy i alu tez mysle zrobic go mechanicznie bo to najważniejsze , ale i wyglad jaki taki by sie przydał zobaczymy jak tylko $$ beda to bedzie sie działało
Ładna sztuka ; ) Kolorek boski, Mój pierwszy venciak był bordowy Na początek wizualnie pryśnij tylny znaczek na czarno bo do niczego nie pasuje i razi w oczy, do tego przednie blendy na czarno folią np. bo jasne z pomarańczowymi kierunkami w ogóle nie pasują, do tego smoked lamp przednich i od razu Vento nabierze wyglądu tanim kosztem Powodzenia !
A poza tym powoli działam cos w vencie dzis uszczelniłem tylnia lampe znaczy na uszczelce bo lała się woda do bagaznika z drugiej strony tez mnie to czeka zmieniłem ugiety zawias klapy , jak tylko bedzie pogoda to bede brał sie za ten uderzony tył koło lampy i zmaiana opon na letnie wreszcie a i mam pytanie czy smoked lamp przednich nie pogarsza jakosci światła
to sa zwykłe białe postojówki led własnie na tym linku patrzyłem jak sie to robi tylko chciałem sie upewnić czy to nie pogarsza swiatła, w wolnej chwili sie wezme za to
Padła decyzja o sprzedarzy Ventyla niestety ale juz postanowione niedługo dodaje ogłoszenie może doradzicie ile moge dostac za niego ? z venta nie rezygnuje bo bardzo mi się podoba i teraz poluję na tdi najlepiej wersja 110 km ale ciezko trafic nawet na dobrego tdi 90 km a co dopiero 110 ;/
w sumie to wszystko mozna wymienić ale pasuje zeby silnik tez jeszcze smigał vento bez rdzy i ogólnie w idealnym stanie to ciezko ogólnie mało ich jest teraz do sprzedania
Ja dziś sprzedałem venciaka tdi afn z bardzo dobrym wyposażeniem za 3200 więc myślę że praktycznie golas ze zwykłym td torchę poczeka na kupca za 3k. Ale obym się mylił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum