Witam wszystkich, po dłuższej nieobecności powracam z paroma pytaniami. Po wielu przemyśleniach zdecydowałem że moja ventka zostaje ze mną. W związku z tym w niedziele na giełdzie szykuje się do kupienia sprężyn -40mm i dwuch amortyzatorów fabrycznych na przód narazie. W związku z tym mam pytanie jak mniej więcej sprawdzić te amortyzatory i sprężyny żeby po załorzeniu się nie rozleciały? Niby gość na giełdzie ma pozytywne opinie ale niewiadomo, Czy są jakieś rodzaje sprężyn? Chodzi mi o ilość tych zwojów czy coś takiego? I podczas ich wymiany czytałem że trzeba cos poluzować potem ?
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-06-01, 12:29
Respect, nie wiem jaka jest twoja polityka finansowa ale ile chcesz wydać na 4 sprężyny i dwa morki kasy. Zwykłych amorków nie kupił bym w używce bo był jeżdżone i pewnie zostawiają sporo do życzenia. Jeśli chcesz obniżyć vento proponuje poszukać na allegro całego KIT niekiedy trafiają się fajne zestawy za nie wielkie pieniądze. Moim zdaniem 300 zł za KIT w dobrym stanie dobrej firmy np. FK, KW to nie są duże pieniądze a bez obaw można to montować do auta.
Za dwa amortyzatory 70zł, a za sprężyny 130zł chce gość. Kupił bym u niego też sportowe amortyzatory bo ma ale zawsze sie bałem że będe podskakiwal jak piłeczka na każdym dołku. Właśnie strasznego tłuczenia się obawiam.
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-06-01, 13:01
Czyli masz 200 zł. Zależy jaki jest KIT ja obecnie mam KW i obniżenie -60/-40 a komfort jazdy prawie taki sam jak na zwykłych amorkach dużej różnicy nie ma. Poza tym seryjne amorki nie są przystosowane do krótszych sprężyn i nie pełnią one w pełni swoich funkcji. Moje zdanie jest takie byś kupił cały kit sprężyn i amorki w zestawie , przynajmniej takie zawieszenie jest zestrojone, chodzi o amorki i sprężyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum