Wysłany: 2006-04-14, 22:03 poszukuje kogoś kto ma vento z silnikiem 1,6 silnik aft
Witam
mam go od niedawna w/g ksiązki max moment obrotowy jest przy 5800 obrotów (silnik AFT 1,6) , natomiast u mnie odciecie wystepuje przy 5000 , jezeli możecie cos podpowiedziec z góry dzieki
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-04-16, 16:39
Moim zdaniem jest to silnik z Seata AFT 100KM z tego co wiem to za wiele nie mam informacji na jego temat , nie spotkałem się także aby był montowany fabrycznie , no chyba że ktoś bawił się w przeróbki tak jak z moim ABA 2.0
Witam , w aucie nie było żadnych przeróek (narazie ) to krótka seria (http://vwforum.pl/silniki/tech2.html) wymieniony był rozrząd i czujnik halla (przebieg 87 tyś)co może byc odpowiedzialne za wcześniejsze odcięcie zapłonu .
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-04-17, 17:17
Więc z tego co tu wyczytałem to jednak był montowany w VW , Możliwe ze DOCENT z naszego forum ma taki sam silnik jak ty Kuba zapytaj jego, lub wyślij do niego meila :roll: może ci pomoże w sprawie silnika .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum