Po mojego potwora urządziłem wyprawe do niemiec. Mam go od stycznia, od tego czasu zmieniłem felgi na bbs15 (był czarne stalowe zimówy), usunełem oznaczenia z tylnej klapy, standardowo wymiana pasków , filtry, olej, mała modyfikacja sprzętu audio no i masa pomysłów do realizacji. Narazie miałem małe przyblokowanie finasowe, ale w wakcaje coś na pewno ulepszymy i zmienimy
Silnik 1.9 TDI, rocznik 95, wersja glx(2xpoducha, reg. kierownica, welur, dymnione tylne lampy, roletka na szybe z tyłu, szyberdach, elektryczne lusterka, dzielona tylna kanapa i delikatny spojler na tylenej klapie.
NOm nizej troche mógłby być, ja to jeszcze bym felgi zmienił, spojlera z tylniej klapy pozbył i było by git ale to tylko moje zdanie :-)Ważne ze właścicielowi sie podoba
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-07-23, 09:46
moje zdanie:
kolor pierwsza klasa jak cały ventyl
zmienił bym:
- zawieszenie
- spojler wywalić
- kierunki na dymione
- porządna felga z dobrą oponą
- naklejka z tylego słupka do kosza
Kolejne foty, (jakość słaba bo telefonem robiłem), co do lakieru to kolor tez mi się bardzo podoba, ale są małe uszczerbki ( jedna ryska na drzwiach i rdza na tylenej klapie - i tu się zastanawiam czy jakąś małą zaprawka, czy klapa do malowania, W standardzie poszukuje hokeja, bo mój od tdi-ka jest skąpy i wygląda tak jak by go nie było)
[ Dodano: 2007-07-23, 23:25 ]
jeszcze jedno:
[ Dodano: 2007-07-23, 23:27 ]
i ....
[ Dodano: 2007-07-23, 23:31 ]
na razie Ventyl na dworzu jest, ale garaz już się remontuje i na zime bedzie gitas
[ Dodano: 2007-07-23, 23:32 ]
................
[ Dodano: 2007-07-23, 23:40 ]
o glebie juz troche myślałem, ale w moich stronach drogi są w strasznym stanie i dużo przeszkód jest do pokonania w czasie przelotów z miejsca na miejsce
jako pierwsze to lampy musze zmienić bo po przygodzie z sarną zaczep mi zerwało i chce je zmienić. Z wyborem lamp mam mały delemat, może dymnione całe klosze ...
[ Dodano: 2007-07-23, 23:45 ]
i jeszcze nie wiem jak skutecznie i bez uszkodzeń usunąć te naklejki z tylnej belki, bo z klapy to suszarką podgrzałem i zeszły bez problemu
Fajny kolor fury... wg mnie spoiler jest ok, tylko troszku niżej lub większe fele... podoba mi się ten welur we wnętrzu a wyposażenie widzę identyczne jak moje tylko dusza odmienna ... Pozdro...
Dzisiaj jak wracałem z pracy to zauważyłem czarne vento na pobliskim auto-handlu. Zagadałem z sprzedawcą i sprezentowałem mu mój stary hokej od tdi(prawie nie widoczny) i dorzuciłem 50zł, w zamian wykręciłem hokej który jest na focie + komplet osłon łączących nadkola z hokejem. Nie jest to Vr6 ale na razie lepszy ten niż poprzednik.
I przez zime planuje wstawić takie zawieszenie, już tysiaka na ten cel mam odłożone w skarbonie. Najbardziej lezy mi ta regulacja, zimą skubańca w góre - latem w dół. Co o tym myślicie?? Mapet- ekspert radz
Przed wymianą zawieszenia też myslałem nad tym ale doszło
do mnie dużo negatywnych opini , przez wielu uzane jako
''jedno sezonowe'' więc kupiłem uzywane bardziej znaczącj
firmy i jak narazie jest spoko.
Co do tej regulacji to musisz pamiętać że gwint sam w sobie
dużo opuści Ci auto więc wydaje mi się że jak na zimowe
warunki nie będzie za wysoki.
Wiesz poprostu kilka takich opini słyszałem ale to też może zalezy
jak kto jezdzi .Osobiscie tego nie sprawdziłem .Ja kupiłem uzywany gwint i jest dobry , SCAND może kupi ten i tez będzie zadowolony .
SCAND, to zalezy czego oczekujesz od radia.Ta Alpina nie da Ci zadnych śmiesznych animacji typu ''delfinki'' i te bajery tylko ładny dźwięk oczywiscie jak dalej bedziesz rozbudowywał audio bo samo radyjko dobrze nie zagra.Ja też mam Alpine i kupił bym ją jeszcze raz napewno.Jeśli masz gdzieś blisko Media Markt to sprawdź ceny tam
bo jeśli różnica będzie mała to lepiej kupić na miejscu aby uniknąć pesyłek nie wiadomo gdzie podczas ewentualnej awari.
Na walentynki dostała ventka zestaw JBL GTO 6507, już zamontowany. Mam tydzień urlopu i zamierzam troche przy autku porobić. Na pierwszy ogień idzie klapa, wyrzucam znaczek a nad lotką to się jeszcze zastanawiam. Ostanio dorwałem gril starego typu, dwuczęściowy i tu też mam mały dylemacik, na jaki kolor go prysnąć Może cały na czrno albo cały na niebiesko?? jakiego koloru zrobić znaczek? Macie jakieś propozycje Piszcie szybko bo w poniedziałek ruszam z pracami.
A co do zawieszenie to czym się sugerować?? Z tego co wyczytałem na forum to HR to klasa sama w sobie, tylko troche cieżko z dostępnością dobrych używek. Lato się zbliża i glebe trzeba założyć, jakie są jeszcze dobre firmy produkujące zawieszenia
No i jak zdąże to lampy zrobie smoked
A macie sposób na usunięcie tych naklejek z tylnich słupków
Ostatnio zmieniony przez SCAND 2008-02-10, 16:42, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-02-10, 18:02
HR bardzo ciezko dostac. ja juz z rok buszuje i ciezko. masz jeszcze KW, FK, Witec, i inne.
grill. listwa w kolor, szczebelki .... albo czarne matowe albo orginalny kolor. znaczek... u ciebie orginalny kolor chyba tylko i wylacznie. albo wypad
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum