Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z elektryką itp. w passacie b5 1.9 tdi
Autor Wiadomość
kubulex94 
Kierowca eLki

Silnik: 1.9 TDI 90km
Wysłany: 2013-10-16, 20:56   Problem z elektryką itp. w passacie b5 1.9 tdi

Siema. Niedawno mój ojciec kupił sobie passata b5 1.9 tdi 110km z 1998r w którym niedziałały tylne el. szyby _nawet podświetlenie guzików od el. tylnych szyb oraz w tylnych dzwiach centralny zamek ( nieraz zadziała). Ostatni wieczorem włączone było oświetlenie wnętrza i po ok. 5 min wszystko zgasło tzn. licznik i reszta przycisków świeciła ale lampka w podsufitce i w dzwiach nawet ręcznie niedało sie włączyć, a za godzink.ę zaczeło znów wszystko działać. Więc podłączyłem passata pod vaga i w module komfortu wywaliło mi takie błędy: 849-Styk S stacyjki rozrusznik/zapłon -D- nieznane ustawienie przełączników -BŁĄD SPORADYCZNY, 953- Przekroczenie czasu włączenia oświetlenia wnętrza nieznane ustawienie przełączników, 1329- Magistrala danych funkcji konfort w trybie awaryjnym brak osprzętu/nie związany ze sprzętem, 1334- Moduł sterujący drzwi prawy tył-J389 madistrala CAN brak sygnału, 1333- Moduł sterujący drzwi lewy tył-J388 madistrala CAN brak sygnału, 1332-Moduł sterujący drzwi pasażera-J387 madistrala CAN brak sygnału BŁĄD SPORADYCZNY, 930- Siłownik zamka centralnego lewy tył-F222 nie autoryzowane BŁĄD SPORADYCZNY, 943- Podgrzewanie lusterka lewego-Z4 brak osprzętu/ nie związane ze sprzętem, 929-Siłownik zamka centralnego prawy przód-F221 nieprawidłowy sygnał -BŁĄD SPORADYCZNY, 944-Podgrzewanie lusterka prawego-Z5 brak osprzętu/ nie związane ze sprzętem, 1333 Moduł sterujący drzwi lewy tył- J388 nie autoryzowane- BŁĄD SPORADYCZNY, 930- Siłownik zamka centralnego lewy tył F222 nieprawidłowy sygnał.

Jak widać błąd 1333 jest 2 razy ale to pewnie dlatego że nieraz lewe tylne drzwi zadziałają. Itu moje pytanie czy możliwe że jest tyle błędów tzn uszkodzeń czy modół komfortu sie coś psuje???

Odpowiedz do tematu