Wysłany: 2013-12-08, 14:06 Wymiana amorów tył problem
Witam wymieniłem amorki tył i sprężyny no i niestety jak jadę mam dziwny odgłos jak jest jakiś uskok z tyłu do tego lewa strona siedzi o jakieś 2 cm niżej czego przed wymiana ni było czego to może być przyczyna amorka Kupiłem dobrej firmy bo Biksztejn czy jakoś tak bardzo chwiali sobie je w sklepie może gniazdo wybite ale czemu taki dziwny dźwięk dochodzi;/ Jakieś pomysły
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-12-08, 21:30
podnieś osłonę nad amorkiem zonacz czy trzpień nie wyszedł wysoko do auta, wówczas gumy, ale prędzej talerzyk lub taka blokada - stalowy pierścień w rowku na trzpieniu amorka z podfrezowaną podkładką, wystarczyło że odwrotnie tą podkładkę dałeś i tak będzie.
rozebrałem wsio i złożyłem na nowo jest all dobrze dodam ze to się dzieje jak ktoś siedzi na tyłach mam zamiar przerobić trochę amorki podnieść ten talerz co trzyma sprężynę o 2cm co da efekt podniesienie auta o 4cm i zobaczymy czy dalej będzie ten dźwięk bo pewnie kolo sie obciera albo coś
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-12-11, 15:54
LayoS napisał/a:
dobrze dodam ze to się dzieje jak ktoś siedzi na tyłach
Może nie masz ori tłumika i jest lekko inaczej wyprofilowane kolanko nad belką, i jak ktos siada na tył, belka się skręca i tłumik o nią wali
LayoS napisał/a:
mam zamiar przerobić trochę amorki podnieść ten talerz co trzyma sprężynę o 2cm co da efekt podniesienie auta o 4cm
Mam tak u siebie od 6-7 lat i sobie chwalę, tylko u mnie jest 4 cm, coś pięknego na nasze drogi i pełen samochód, ale niestety, jeśli masz padnięte sprężyny to tylko półśrodek, auto sie podniesie ale jak je załadujesz to także mocno siądzie.
Nie no mam nowe sprężynki wzmacniane więc będzie gites to muszę tylko dorwać takie tulejki i będzie gites.. do huczenia raczej to nie on ale postaram sie to jakoś sprawdzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum