Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2014-01-02, 23:45 Folia Carbon . Opinie!
Witam Mam pytanie co sądzicie o Folii Carbon na maskę ? Mam do malowania maske a nie chcę przed srogą zimą tego robić ale maska robi sie straszna i myślałem o tym Carbonie. Spotkał się ktoś z czymś takim?
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-01-03, 09:50
Zgadzam się z Borysem. Dla mnie to też wiocha w tak stuningowane ventki trafiają jedynie na temat "Ciekawe aukcje dotyczące Vento". Jeżeli wygląda niefajnie a nie chcesz malować to oklej folią ale pod kolor i efekt będzie dużo lepszy. Wiele firm Ci to zrobi, cena niższa niż lakierowania a efekt podobny.
dikus14, jak dla mnie to nie ma co się w carbon bawić. W sumie jeszcze zależy jaki masz kolor samochodu.
Kumpel ma białą jette II i jakiś czas temu nakleił carbon na drugą maskę bo chciał zobaczyć jak to będzie wyglądało i ku mojemu zdziwieniu wyglądało to na prawdę dobrze.
Miał fajny carbon taki matowy i fajnie nawet to wyglądało. Ale chwile pojeździł i założył z powrotem starą maskę.
szefuniopaslek, taki carbon a folia to nieba a ziemia, dikus14, zajrzyj do tematu muchomorka on ma dach w carbonie i nawet nieźle to wygląda, i jeszcze jedna czerwona ventka na forum była z maską w carbonie - kolega jendker jakoś na dole 1 strony w dziale z naszymi autkami.
Ostatnio zmieniony przez tom cio 2014-01-03, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli masz do lakierowania bo masz odpryski lub nie doróbki lakieru to nawet jak obkleisz folią jaką kol wiek będzie to widać mimo wszystko. Jeśli dobrze wykleisz lub ktoś inny. Bo ona nie wypełni ubytków.
Samej folii karbonowej masz parę rodzajów... najtańsze kosztują ~28 zł za metr kwadratowy której nie polecam. Lepsze folie kosztują już od ~45 zł za metr kwadratowy. W hurtowniach w których kupuję folie do pracy najdroższy karbon jest za ~110 zł za metr kwadratowy i to już jest i dobrze wyglądająca i dobrze zachowująca się przy wyklejaniu. Następna sprawa aby dobrze to wyglądało po wyklejeniu (mówię tu dobrym wyklejeniu) to same warunki atmosferyczne są ważne i najważniejsze aby jak tylko można robić to w zamkniętym pomieszczeniu.To są tylko moje skromne uwagi. Czy to dobrze wygląda czy nie to kwestia gustu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum