Cześć,
Chciałem was o nagłośnienie do mojego venciaka mam na oku wzmacniacz Ground Zero GZIA 2080HPX i z tego co słyszałem o tej firmie to na pewno zły nie będzie. A głośnik hmm, na początku kolega polecił mi JBL GT5 (sam ma infinity). Mój budżet to 500 zł na wzmacniacz i głośnik, z czego wzmacniacz nowy w media kosztuje 300 zł. Jeśli chodzi o skrzynie to będę robił sam. Chciałbym się coś od was (doświadczonych w car audio) dowiedzieć na temat tego czy lepiej kupić używaną skrzynkę bądź głośnik czy nowy oraz waszych opinii na temat tego JBL.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc
Jeśli post jest w złym dziale proszę o przeniesienie postu przez admina.
Skrzynka gra super na wzmaku blaupunkt gta 2 special mk II. Znalazłem wzmacniacz Ground Zero GZRA 2200 za 150 zł 1 x 360 W przy 4 Ohm i jadę go obejrzeć
Nie o to chodzi bas jest głęboki, nie przesteruje nie wiem jak to opisać A mam do was pytanie, jakie moglibyście polecić głośniki 100 mm do przodu do ceny 150 zł.?
GabrielP chyba helona w akcji nie widziales u mnie np. a co Ty chcesz tam wsadzac w podszybie wrzuc zestaw odseparowany na przod i bedzie 100 razy lepiej tylko pod wzmakiem ale Twoje radyjko tego nie ogarnie nie idz w zla strone bo spie.... wszystko
Na pewno gra lepiej niż moje za które za cały zestaw dałem 600 zł, Ty za tyle masz głośnik albo wzmak ;p. Nie mam za bardzo kasy na zestaw, wolałbym coś współosiowego znalazłem jakieś Ground Zero 100 mm za 130 zł niby 60 Watt w RMS (do kompletu), miałeś kiedyś z nimi styczność.?
Jak umyje vw to wstawię jakiś filmik ;p bo brudem ocieka, na szczęście usyfiony tylko z zewnątrz ;p
GabrielP, sam składam zestaw z leśnym i ceny za podzespoły są niektóre śmieszne wzmak do tuby DLS Ca-22 do przednich głośników Crunch dziś kupiony za dobra flaszkę. Głośniki na przód plus zwrotnice tweetery, dystanse, wygluszenie do 600zł
Wiesz ja nic nie mówię, ale kupiłem głośnik z Ground Zero za 200 stówki z oryginalną skrzynią itp, tylko niestety dzisiaj się spalił, wydaję mi się że cewka była przypalona, niestety po wybieraniu numeru słyszę tylko "nie ma takiego numeru" a adresu gościa nie mam, na tablicy nie odpisuje itp . Więc powodzenia z zakupem używanych głośników, ja nigdy nigdy więcej nie kupię, teraz mam nadzieję że Pan z sosnowca wymieni mi cewkę . A powiem Ci że brakuje mi tylko głośników do przodu, chciałem 10 cm, bo nie chcę robić dziur w boczkach, a na nowe nie mam za bardzo pieniędzy . Powiedzmy sobie szczerze, jeszcze się uczę, więc zarobić nie mam jak, jedynie co dorobię jak gdzieś zagram ;p. Tak więc skrzynkę kupiłem za pieniądze zaoszczędzone przez pół roku . A ojciec mi obiecał że ostanę na imieniny jakieś 10 cm do 150 zł Tak samo było z radiem nie oczekuję zbyt wiele od tego audio, kupuję wszystko na swoją kieszeń. Mam nadzieję że od tych wakacji jak już będę mógł się zatrudnić na stałe gdzieś zacznę odkładać i zrobię coś więcej z moim vento bo jak na razie kosztorysy mnie przerażają i nie chce go rozgrzebać a potem żeby stał
No i widzisz kolego Bozia pokarala zakladasz temat z zapytaniem po chwili juz cos sam kupiles i jedziesz po nastepna rzecz to po co sie wogole pytales jak wiesz co jest dla Ciebie lepsze , takie moje pytanie i teraz dolozysz nastepna kase na naprawe bez sensu , poczekaj na odp. a nie w goracej wodzie kapany mi sie np. nigdy nie zdazylo kupic uzywki rozwalonej a kupuje czesto cos a jak kupisz nowke to myslisz ze jak Ci cewka pojdzie to naprawia na gwarancji ZAPOMNIJ
a moze sam go spaliles ,bo nikt nie wie co i jak masz podlaczone i ustawione ( domysly )
Jak koles wyslal Ci paczke nie podajac adresu nadawcy czy jak ta skrzynie kupiles ?
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2014-01-06, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Robiłem podłączenia z kumplem który trochę w tym siedzi i z ojcem elektrykiem. Co fakt to fakt, jestem w gorącej wodzie kąpany:) założyłem temat bo chciałem kupić tego jbl gt5-15 i wzmak ground zero gzia 2080, lecz został mi odradzony.
Skrzynkę pojechałem obejrzeć z kumplem i wzmakiem blaupunkta pożyczonym, umówiłem się w sosnowcu i miał tam pojechać, podłączyliśmy i wszystko było ok. Na wzmacniaczu ustawiłem mało wysokich tonów, średnich może trochę ponad połowę i basu tak powiedzmy 3/4 potencjometru, gain może do połowy. W momencie jak to się stało na radiu może było ustawione na 27 (nie wiem do ilu jest zakres, nigdy nie przekraczałem tej wartości). Nie wydaje mi się że to było z mojej winy. Naprawa będzie mnie kosztowała z tego co wiem ok 80 zł. Więc nie jest tragedią tyle że niepotrzebnie :/. Człowiek uczy się na błędach, na następny raz będę mądrzejszy.
Ostatnio zmieniony przez GabrielP 2014-01-07, 00:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum