Siema. Chciałem Wam przedstawić swojego ventylka. Jest z 96' roku, niestety gołe 1.9D o piorunującej mocy 64 km przebieg ma prawdopodobnie oryginalny(sądząc po wnętrzu) 160tyś. km. Wersja to CLX, szyber, lustra elektryczne, cztery korby w oknach. Kupiłem do zaraz po skończeniu 18 było skromnie, poszły tylko znaczki na czarno i wyrzuciłem znaczek 'VENTO_CLX' z klapy. Odłożyłem trochę kasy, weszły koła ARTEC 17' 8J ET35 na oponie 205/45 i jakoś to wygląda. Na dniach będzie zamawiane zawieszenie MTS'a, 4 lub 6cm w dół pójdzie. Jak pójdę go umyć to zrobię zdjęcia na tych kołach, na razie daję te, które mam
No vento dopieścić i będzie malyna Co do zawiasu to nie będę jedyny który to powie: bierz gwint, sam upierałem się że chcę kit kupiłem pojeździłem 3 miechy i jakoś wysyoko stoi jeszcze, aktualnie zmieniam na gwint. Także nie kupuj kitu, bo nie ważne ile weźmiesz po jakimś czasie będziesz chciał niżej
Może zaraz zostanę zjedzony przez innych, za to co napiszę, ale po to jest forum, żeby wyrażać swoje opinie. Szczerze to KIT-u nie polecam. Mam zamontowany MTS, przejeździłem dopiero z 5tys km na nim, a już mam go serdecznie dość. Jazda na nim to jak dla mnie mordęga, nie wyobrażam sobie dłużej trasy na nim jechać. Chyba że ktoś lubi taką jazdę. Auto jest twarde, trzęsie, podskakuje. Może kiedyś zamontuje gwint, ale tylko jeśli będę miał drugie auto do normalnej jazdy. Domyślałem się, że będzie twardo na takim zawieszeniu, ale trochę inaczej to sobie wyobrażałem
Co do twojego venta, to jak dla mnie, jeden z fajniejszych kolorów, tylko silniczek słaby, ale za to oszczędny i niezawodny. Aluski też ładne, czekamy na foty w całej okazałości.
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-08-03, 20:49
przyznam, że Ventka w bardzo przyzwoitym stanie! wiadomka, najpierw zaczyna się skromnie (od znaczków i innych dupereli), aby potem rozwinąć modyfikacje i stworzyć doskonały projekt (czego Ci życzę!) oby jak najdłużej Ci służyła!
Paweł_R, każdy może mieć swoje zdanie, oczywiście. nawet jeżeli jest odmienne od innych. ja natomiast w tym temacie KITu się z Tobą zgodzę i nie mam zamiaru Ciebie zjeść (najedzony jestem)
Dziękuję chłopaki niezmiernie mi miło, że ta skromna ventka została ciepło przyjęta kit odpuściłem, będzie gwint tuning art. niestety fundusze nie pozwoliły na nic lepszego ale za to będzie jeszcze rozpórka między kielichy, nowe łożyska w przednich kołach i będę dorabiał sam na takiej mega precyzyjnej szlifierce stołowej podkładki pod negatyw do tyłu prace nad tym zacznę od przyszłego poniedziałku, sukcesywnie będę fotki z prac dodawał a i możecie trzymać za mnie kciuki, 13 sierpnia mam egzamin praktyczny na prawko(bo się nie pochwaliłem że nie mam prawa jazdy)
Ostatnio zmieniony przez krzysio952 2013-08-04, 11:44, w całości zmieniany 1 raz
mam nadzieję, że lubicie dużo zdjęć dzisiaj przyszło zawieszenie. Może nic w nim specjalnego, tuning art jak każdy inny ale i tak dodam zdjęcia. gratis zdjęcie łożysk do przednich kół jak tylko odbiorę blachy pod camber ze szlifierki to dodam Wam foteczki
mam już te blachy pod camber i wrzucam Wam jeszcze foto innych gratów. jak kupiłem Ventke nie było woogle radia i głośników. mam założone z przodu jakieś chinole, do tyłu mam dwa oryginalne pioniery z golfa 3, dwa gwizdki w deche, sirio triflexa już na dachu no i dodaje Wam filmik mojego wiejskiego radyja kenwooda. wg mnie jest tragicznie wieśniackie, pośmiejcie się też z niego
niby radyjko praktyczne, wygląda jak panel, nie kusi złodziei ale to jak się obraca to mi taką wiochą wieje. pasuje do golfa 2 na kołpakach podświetlonego neonami na niebiesko ^^
Tak samo mam kolego na 18 auto kupiłem właśnie vento przed tym miałem pare aut ale te jakoś powoli robie brakuje mi funduszy ale jak coś tylko zakładam to pisze Ładne felgi
_________________ Może nie ma on 200KM i VTEC'a
Może nie lata bokiem
Może nie kręci się do 9tys. obr/min
Może nie jest demonem prędkości
Ale ma to coś w sobie co czyni go czymś wyjątkowym VW Vento !!
jest coraz większy progress Ventka siedzi już na glebie, jakieś 5cm poszła. między nadkole a koło jeden palec wchodzi a jak opuszczaliśmy przód na lewarku tym na kółkach musiałem podnosić ventke za błotnik bo lewarek nie chciał wyjść niestety będę musiał zrolować błotniki bo na dziurach przód trze. no i jeszcze jedna pozytywna wiadomość. we wtorek miałem egzamin na prawko i.... ZDAŁEM ! bang ! jaram się normalnie jak pochodnia
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-08-17, 11:45
zgodzę się z vwjanekvento, 16 optymalna felga do Ventki, lepiej mogłaby się prezentować taka jaką masz Ty jest ładna, ale moim zdaniem lepiej prezentuje się na jeszcze większych autkach
na furke zdałem za 1 razem, na motor zdałem za drugim. ogólnie strasznie idiotyczne te pytania, np o wymiary tablicy rejestracyjnej ;/ a tak woogle to założyłem głośniki na tył, zrobiłem negatyw i zrolowałem błotniki :d na dniach dodam zdjęcia
jak sobie przypomne jak i mój tuning art tak wygladał to az lezka sie w oku kreci Fajnie dzialasz z fura a radio powiem szczerze mega praktyczne! Z gwintu bedziesz zadowolony ale jedyna rzecz do ktorej mozna sie przyczepic to szybko odpada farba ze springow ale to nic Jest twardo i to najwazniejsze
Dawno się nie odzywałem trochę się zmieniło. negatyw już zdjęty, bo 1,5* nie było praktycznie widać a dupa tańcowała za to klosze kierunków i atrapy halogenów z przodu poszły na żółto. pas przedni pod maską jest stickerbombem oklejony, błotniki zrolowane, no i zmierzyłem prześwit - od dokładki jest 6,5cm czyli poszła o 7cm bliżej Matki Ziemi
dawno mnie nie było trochę się zmieniło. Ventka zeszła w dół, ma około 6cm od wahacza do ziemi także wygląda super do tego półkubły z wersji GT, lampy przód smoked, obrysy w kierunkach z przodu, blanda + blacha usa, malowanie grilla, porządne mycie z woskowaniem, subwoofer i kilka innych detali łapcie foteczki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum