Kupiłem nowe żarówki do bagażnika i podśw. tablicy rejestracyjnej. Z tego wszystkiego działała tylko jedna do podświetlenia tablicy. Cieżko było je wyciągnąć (rdza i te sprawy). Po wymianie nie działa nic . Mogę to jakoś w osiedlowym zaciszu naprawić ? Od czego zacząć ?
Wymień oprawki na nowe, pewnie styki się połamały przy demontażu.
Ewentualnie (nie wiem jakim cudem) zrobiłeś zwarcie i spalił się jakiś bezpiecznik.
_________________ "Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Ostatnio zmieniony przez Ruda102 2014-05-05, 22:38, w całości zmieniany 1 raz
Co do lampek rejestracji to albo mogłeś zrobić zwarcie i wywaliło bezpiecznik nr3 10A, albo kabel przerwał się w przelotce między klapą a budą. Ale najpierw sprawdź bezpiecznik, jak nie pomoże to szukaj w przelotce, jak to nie będzie to, to sprawdź czy dochodzi plus i minus wtedy będzie można dalej coś poradzić.
A co do podświetlenia bagażnika po pierwsze sprawdzić co jest we wtyczce, może padł ci mikrostyk który jest w zamku i steruję lampką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum