Panowie mam problem.
Dzisiaj przy wymianie rozrządu zauważyłem że wałek rozrządu jest ustawiony idealnie strzałka z pokrywy zaworów do OT na kole. wał korbowy idealnie ustawiony do strzałki na osłonie i to się również zgrywa z oznaczeniem na kole zamachowym ALE wałek od aparatu zapłonowego kompletnie się nie zgrywa;/ palec jest na pierwszym cylindrze ale oznaczenie OT na kole tego wałku nie zgrywa się z oznaczenie na kole wału korbowego ;/ czy tak mogę zostawić ? jeśli by jednak tak nie mogło być to do awarii chyba nie dojdzie bo to wałek tylko od palca z aparatu zapłonowego ;/
albo może źle patrzę. wie ktoś w jakiej pozycji powinno być ozanczenie na kole od aparatu.
2.0 benzyna AGG
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-05-20, 14:32
majkel00230, to się bierze stąd że ludzie zmieniając rozrząd nie dbają czasem o ustawienie na znak koła wałka pośredniego, a potem ustawiają od nowa aparat zapłonowy żeby grało z iskrą. Jeśli działa dobrze nic na razie nie rób,a przy okazji zmiany paska ustawisz sobie wszystko książkowo. Problem byłby jakby chodził w trybie awaryjnym co poznasz po tym że odcięcie będzie na 5000 obr, wówczas trzeba od razu poprawić.
pablomed, a to że odcinka przy 5 tys to nie wiedziałem że oznaka trybu awaryjnego, a w taim trybie VAG cos pokażę ? rozrząd ustawiłem na ori znaki i wszystko ok, nie pasowało tylko oznakowanie na kole od rozdzielacza ale palec był w dobrym punkcie bo na kopułce też jest oznakowane.
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum