Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-11, 21:31 Wersje Vento
Ostatnio gdzieś tam na forum pisaliśmy o tym, ze nie ma talkiej wersji...
NO i znowu Ventka splatała nam figla, minąłem się z takową wersją na ulicy. No i teraz pytanie. Czy może to nie było np GTX i poprostu facio zgubił G czy była taka wersja. B skoro był wersje CLX czy GLX to może i GTX i poprostu kolo zgubił G ?
Niestety niemiałem cyfrówy ze sobą (pierwszy raz od dawna bo takto zawsze mam aparat ze sobą) i zrobiłem fotę komórką. Autko wygląda zwyczajnie, żadnych fajerwerków z zewnątrz, więc GT to na pewno nie jest, więc co to do cholery jest TX? Niestety z foty nie widac napisu na klapie i musizcie mi uwierzyć na słowo...
Znalazłem coś... http://bunnik.club.fr/vokve101.htm - pod sam koniec jest właśnie TX. czyli wychodzi na to, że jednak to była wersja, tak samo jak GL, CL, czy GLX...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-12, 00:25
Ale się rozmarzyliśmy Fajna ta francuska stronka, kurcze żeby móc ściągnąć te wszystkie katalogi... Ja mam co prawda masę w domciu w postaci papierowej, ale wiele z nich niestety nawet nie widziałem nigdy...
Silnik: turbodiesel
Wysłany: 2007-02-12, 08:37
theority jakoś nie moge trafić na gościa:( zamierzam mu podrzucić ulotkę klubu ale ostatnio pogoda była kiepska (padało) i nie chciałem mu szyby brudzić papierem. sam jestem nieźle wkurzony jak mi się jakiś papier przyklei.
Powiecccie prosze Was, jak ściągnąć te prospekty z tej francuskiej strony, chyba należy do nich napsiać e-mail'a no nie, ja napisałem po angielsku wczoraj wieczorem, nie dostałem żadnej odpowiedzi,co o tym sadzicie?! ...
Dziś otrzymałem od nich e-mail'a z możliwością otrzymania prospektu ale: przeczytajcie sami:
ello,
Those documents are available for the following prices :
VWVE9003 - 5 euros
VWVE9015 - 2 euros
VWVE9004 - 5 euros
VWVE9021 - 5 euros
+ 5 euros for postage
If you pay with PAYPAL, please add 0,50 euros.
If you're interested, you may send me payment to the following address :
Laurent BUNNIK
Residence Les Trois Arpents
Batiment B7
14 rue George Sand
91120 PALAISEAU
FRANCE
Droszku drogo no nie ;/ więc na allegro kupiłem za 1zł po Polsku ;] to nie to co tamte, ale. zawsze cos...
_________________ ...a w sercu zawsze VENTO...
Ostatnio zmieniony przez janes 2007-02-12, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
koledzy jeszcze duzo razy mnie to vento zaskoczy odkad go mam i czytam co wy piszecie to same nowosci te auta to zakrecona sprawa a moze turbo z 2 sprezarkami jakas bogatrza wersja
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-09-19, 08:56
AndrzejJ napisał/a:
Golfów 3 było ponad 100 wersji. Ciekawe dlaczego tak mało było wersji VENT?
bo to bylo auto dla innej klienteli limuzyna drozsze ( co zostalo do dzis glownie w czesicach) i mneij kupowane widac ile golfow ile vento... wiec tu tak nie kombinowali
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2007-09-19, 08:58
Nowe Vento było tylko troszkę tańsze od Passata, większość ludzi wolała dołożyć parę groszy i mieć większego paska, dlatego też Vento jest mniej i wersji tez dużo mniej...
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 152 Skąd: Sanok
Wysłany: 2008-03-09, 11:08
No i co panowie dyskusja zamarła?? A szkoda. Może by tak napisać do polskiego przedstawicielstwa VW prośbę o wyjaśnienie ilości wersji Ventek i czy o d siebie się różniły?
A prośbę swoją zmotywować tym, że jako Klub/Stoważyszenie przydała by się nam taka informacja:]
Co szef na to?
_________________ VENTO - najlepszy przyjaciel czlowieka
Wysłany: 2008-03-09, 17:50
Niestety polskie przedstawicielstwo VW w postaci Kulczyk Tradex sprzedaje nowe auta a resztę ma szeroko w du... Wielokrotnie kontaktowałem się o różne rzeczy, nawet nie raczyli odpowiedzieć... Niestety nie mam znajomka żadnego u Kulczyka...
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-07, 22:16 Pytanie o versjach Vento
sa versje: CL, GL, GT, GTD, CLX, GLX to co te "literki" oznaczaja? co kazda z nich znaczy? kaka roznica? itd...
moze gdzie juz i byly odpowiedzi na takie pytanie lecz nieznalazlem
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Powiem tak: CL to taki golas - bez niczego, goły, żadnej elektryki, nic praktycznie nie ma. GL to już taka wersja lux - bywa z elektrycznymi szybkami, welurem, klimą i jeszcze pare bajerów. GLX i CLX to jest dokładnie to samo, tylko w tych nowszych autach po 94 roku jakoś, ale zasada działania taka sama
GT, jak sama nazwa wskazuje - już dobry wypas, taka usportowiona wersja, czyli kubełkowe fotele np. GTD dokłądnie to samo, ale tyczy się klekota
... i ta tajemnicza wersja TX, o której nikt nie ma pojęcia, nawet najsarsi górale...
Wysłany: 2008-07-02, 10:42 Kolejna nieznana nam wersja Ventki?
Witam koledzy, wczoraj jak szedłem do sklepu widziałem Vento w wersji GTO albo GTD nie pamiętam, nie przypatrywałem się bo tam ludzie siedzieli i zdjęcia też nie zrobiłem:(. Ale nic mi nie wiadomo o takiej wersji. Może ktoś z was wie, może ktoś z was widział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum