Witam wszystkich,mój problem dotyczy lusterek sterowanych mechanicznie,a mianowicie bardzo małym stopniem regulacji,wiem że znajdują się tam linki do sterowania i czy istnieje jakiś sposób ich regulacji,jeśli tak to proszę o pomoc
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-01, 20:21
bez rozbierania to się raczej nie da, spróbuj palcami sobie powierzchnię lusterka ustawić. W poradach (jeśli dobrze pamiętam)jest opis demontarzu bocznej tapicerki z drzwi, może to Ci coś pomoże.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-01, 22:32
A ja SPYRO dzięki Twojej poradzie dziś usunąłem dręczący mnie od zawsze taki dziwny dźwiek w tylnych drzwiach takie jakby drżenie na lekkich nierównościach. Ostatnio zrobiło sie to ąz nieznośne. Okazało się że ten drut od klamki drżał i wystarczyło tylko jedno miejsce potraktować taśmą izolacyjna. Zawsze chciałem się za to zabrać, ale nie chciałem więcej szkód narobić niż korzyści, atak to łatwo poszło.
mam jeszcze takie coś dziwnego w przednich prawych drzwiach, a mianowicie szyba momentami cieżko chodzi i jak cieżko idzie to cos zgrzyta w drzwiach, jakby cos się mieliło. Szyba jęczy ale ciągle działa.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-02, 09:21
Tygrysisko napisał/a:
Szyba jęczy ale ciągle działa.
może wystarczy zerknąć do podnośnika. Też tak miałem ale u mnie niestety skończyło się na wymianie całego podnośnika... Ale w wielu przypadkach wystarczy oblukać, może gdzieś coś się urwało, albo tylko nasmarować i już...
Właśnie tak robie,ustawiam lusterko palcami,ale zaczyna to mnie denerwować,bo musze to często robić gdyż autkiem jeździ równiez żona a jest między nami znaczna różnica wzrostu.Chyba nie mam wyjscia,muszę zabrać się za zdjęcie tapicerki.
A co do lusterek elektrycznych czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie wchodzi wiązka od wnętrza auta (nie ta w drzwiach) gdzie dokładnie do deski z przekaźnikami bezpiecznikami która to wtyczka
Oczywiście pytam osoby które maja oryginalne lusterka.
Z góry dzięki.
ps. może ma ktoś z was na sprzedaż taka wiązkę??
Chłopaki już mi nie potrzeba tej instalacji sam se zrobiłem i do wszystkiego doszedłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum