Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2015-12-06, 22:43 Ventley by Johnny
Witam. Nazywam się Konrad, jestem z Kazimierza Dolnego. Ventleya kupiłem w lipcu 2014r w całkiem oryginalnym stanie. Auto z 1993r z silnikiem 1Y - 1.9D 47kW. Aktualnie widnieje przebieg 151tys km, lecz kto wie ile razy się obrócił po tych 300? wg książki serwisowej w 2003r miał 274tys
W Grudniu 2014 miałem stłuczkę, przez co lewa strona auta z przodu została uszkodzona :/ w Planach mam naprawić przód tak by wszystko było jak należy, lecz do tej pory hajsy inwestowałem w ocieplenie domu i samochód zeszedł na drugi plan, lecz już wychodzę na prostą i powoli zaczynam działać.
Zawieszenie z przodu jest już zrobione na tip-top. Został jeszcze tył Lakier nie jest w jakimś super stanie - posiada otarcia tu i tam, a z przodu jak widać do wymiany jest maska, pas przedni.
Na przednich nadkolach wychodzi rdza, na progach też już daje się we znaki, jak również i w podłodze, ale mam nadzięję to zrobić.
Za auto dopiero teraz będę się tak bardziej zabierał. W Planach mam oklenie folią, gdyż cena malowania całego nadwozia mnie przeraża, a w oklejanie już się jakiś czas bawię.
Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2016-05-01, 17:54
Ciągle mam nowe wizje w głowie xd
Teraz wpadło:
- alu '17 215/45
- przyciemnione lampy tył
-przyciemnione blendy i kierunki przód
w tym tygodniu planuje zamontować światło stopu na górze/dole szyby tylniej (już kupione), zamontować nowe tarcze, klocki, szczęki i bębny/lub je odnowić bo widać korozje.
Ja bym to pociągnał tak:
-gleba
-naklejki out WSZYSTKIE
-tablica na swoje miejsce
- dokładka vr6
- wydech tył. Nawet kraniki jak brak sosu
- spasowanie przodu
- jeśli chodzi o kolor to z matowy na pewno nie czarny, a jakiś granat ciemny
- przyciemnić lampy przód
- hella dymione tył
- środek to co się tam dzieje to w ogóle nie mam pytań i pierwsze co należy zrobić to wywalić te pokrowce,
Koszty nie są duże tych modów, a przynajmniej ludzie odprowadzając cię wzrokiem nie będą robić tego z pogardą Prawda może i boli, ale czym szybciej się opamiętasz tym lepiej dla auta, a przedewzzystkim dla ciebie. Powiodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum