witam. jak zwykle z problemem... kilka dni temu po duzych deszczach a pozniej silnym sloneczku przestal mi dzialac wyswietlacz cieklokrystaliczny ten od zegara w liczniku obrotow...
pokazuje cuda... czesc segmentow wogole nie dziala. ogolnie kaszana. dzisiaj rozebralem go na czesci pierwsze. przeczyscilem wszystko co tylko sie dalo (gumki, wyswietlacz). zlozylem do kupy i lipa. dalej to samo.
czy moze z was nie mialby gdzies na sprzedanie tej plytki cieklokrystalicznej ? a moze calego wyswietlacza z platikiem, gumkami ? zalezy mi na czasie gdyz niedlugo mi sie urlop konczy i nie dam rady pogrzebac
opcje sa 2. albo mam rozwalony wyswietlacz lub padl mi licznik
jesli bylby to wyswietlacz i ten od kogos z was bylby ok to bysmy sie jakos rozliczyli
czy jest jeszcze cos co moglbym zrobic aby zreanimowac zegar ?
Silnik: 1,9TD Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 70 Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-08-29, 20:53
A jaki masz model Ventki? I czy z komputerkiem, czy też bez? Mam obecnie zegar do benzynowej wersji bez komputera. Tylko nie wiem czy jest sprawny. Nawet nie wiem czy mogę go sprawdzić, bo sam mam diesla.
[ Dodano: 2007-08-29, 21:17 ]
Aha. Najlepiej ze mna kontakcić się przez GG. Tam bywam codziennie (no chyba, że jestem tak po robocie wypompowany, że nie chce mi sie kompa w chacie odpalić). Mój numer GG 2028983.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-30, 09:30
Whiskas, nie masz co sprawdzać, nie ważne jaki licznik skoro chce tylko wyświetlacz podmienić. Także chłopaki dogadajcie się finansowo i już. Powiedzmy, że jak licznik będzie sprawny to wermag zapłąci Ci kwotę X a jak okaże się popsuty to mniejszą...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-09-05, 10:23
myślałem że te wyświetlacze są nienaprawialne ale okazuje się że jednak można je reanimować
właśnie na coś takiego natrafiłem: http://www.naprawawyswietlaczy.pl
może komuś się przyda
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-05, 10:52
W Oplach to standard, że padają wyświetlacze, nie słyszałem jeszcze o opelku bez tej wady. Podejrzewam, że droga ta usługa i nie wiem czy nie wyjdzie taniej kupić całęgo licznika do Ventki, bo np taki wyświetlacz do opelka to kosztuje takie pieniądze że za głowę idzie się złapać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum