Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Brak świateł mijania, nawiewu, wycieczek, grzania szyby
Autor Wiadomość
Johnny 
Kierowca eLki
Wariat

Silnik: 1.9D 64KM 1Y
Wysłany: 2016-03-21, 20:59   Brak świateł mijania, nawiewu, wycieczek, grzania szyby

Witam. Jak już zdążyłem zauważyć w necie jest pełno tego typu problemów.
Ostatnio zaczęły gasnąć mi światła, wyłączać się nawiew, wycieraczki i podgrzewanie tylnej szyby.

Zrobiłem tak jak jest napisane w innych tematach, zmieniałem kostke stacyjki, zmieniałem włączniki świateł, mostkowałem w kostce stacyjki przewód czarny z czarno-żółtym i dalej zero reakcji.

Gdy przytrzymam manetkę od zmiany świateł drogowe/mijania to działają światła drogowe i reszta funkcji ( wycieraczki tylko w najszybszym trybie)

Zauważyłem, że gdy zmostkuje przewód żółty i żółto-czerwony w kostce przełącznika zmiany świateł to zapalają się światła mijania ( nawet na wyłączonym zapłonie)

Przekaźnik nr 18 również zmieniałem, gdy przytrzymam manetke zmiany świateł to przekaźnik tyka i wszystkie funkcje wtedy wracają.

Co jeszcze można zrobić? Zdjąłem deskę rozdzielczą, by mieć dobry dostęp do wiązki elektrycznej - wszystko wygląda tak jak należy, lecz w trakcie jazdy zanim zgasły światła itd, to coś śmierdziało.

Jak nie znajdę rozwiązania to po świętach zrobię obejście i osobne zasilanie wszystkich funkcji, lecz chciałbym zrobić tak jak to zrobili w fabryce. Pomożecie?

vwjanekvento 
Donator

Silnik: 1.8 GLX
Wysłany: 2016-03-21, 21:31   

probowales podmienic manetke?
Grupa Lubuska
http://forum.vwvento.org/viewforum.php?f=60

Johnny 
Kierowca eLki
Wariat

Silnik: 1.9D 64KM 1Y
Wysłany: 2016-03-22, 21:18   

wszystko podmienialem: całą stacyjke z kostka, pająka, włącznik świateł ze sprawnego vento i nic.

z kostki stacyjki przewodem czarno-żółtym wychodzi prąd ale ze skrzynki juz nie, podłączyłem omijając skrzynkę ale zostawiając przekaźniki i bezpieczniki i wszystko działa, teraz już nic w czasie jazdy nie śmierdzi ale coś się zepsuło i tak

Odpowiedz do tematu