Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2016-03-21, 20:59 Brak świateł mijania, nawiewu, wycieczek, grzania szyby
Witam. Jak już zdążyłem zauważyć w necie jest pełno tego typu problemów.
Ostatnio zaczęły gasnąć mi światła, wyłączać się nawiew, wycieraczki i podgrzewanie tylnej szyby.
Zrobiłem tak jak jest napisane w innych tematach, zmieniałem kostke stacyjki, zmieniałem włączniki świateł, mostkowałem w kostce stacyjki przewód czarny z czarno-żółtym i dalej zero reakcji.
Gdy przytrzymam manetkę od zmiany świateł drogowe/mijania to działają światła drogowe i reszta funkcji ( wycieraczki tylko w najszybszym trybie)
Zauważyłem, że gdy zmostkuje przewód żółty i żółto-czerwony w kostce przełącznika zmiany świateł to zapalają się światła mijania ( nawet na wyłączonym zapłonie)
Przekaźnik nr 18 również zmieniałem, gdy przytrzymam manetke zmiany świateł to przekaźnik tyka i wszystkie funkcje wtedy wracają.
Co jeszcze można zrobić? Zdjąłem deskę rozdzielczą, by mieć dobry dostęp do wiązki elektrycznej - wszystko wygląda tak jak należy, lecz w trakcie jazdy zanim zgasły światła itd, to coś śmierdziało.
Jak nie znajdę rozwiązania to po świętach zrobię obejście i osobne zasilanie wszystkich funkcji, lecz chciałbym zrobić tak jak to zrobili w fabryce. Pomożecie?
Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2016-03-22, 21:18
wszystko podmienialem: całą stacyjke z kostka, pająka, włącznik świateł ze sprawnego vento i nic.
z kostki stacyjki przewodem czarno-żółtym wychodzi prąd ale ze skrzynki juz nie, podłączyłem omijając skrzynkę ale zostawiając przekaźniki i bezpieczniki i wszystko działa, teraz już nic w czasie jazdy nie śmierdzi ale coś się zepsuło i tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum