Wysłany: 2017-04-10, 12:13 Dziwne kable i ruda w progach
Witam po raz kolejny moi mili.
Tym razem przychodzę do was z zapytaniem o dziwne kable. Do czego one mogą służyć? Wychodzą tak jakby spod maski i idą przez cały kokpit aż do bagażnika.
Kable:
Klik Klik
Dodatkowo co myślicie o tych 'pięknych' i 'oryginalnych' progach? Łatać czy kupić nowe (zamienniki) i wymienić? Ile to może kosztować?
Progi:
Klik Klik
Oraz co możecie powiedzieć mi o tym pęknięciu przy siedzeniu po prawej stronie z tyłu? Groźne to? Da się (trzeba) wymienić czy może nieszkodliwe?
Pęknięcie (głowę przechylcie w prawo ):
Klik
Te kable od maski do bagażnik mogą byc od subufera.
Progi to raczej do wymiany.
Plastik raczej nie szkodliwy bo on zakrywa pewnie blachę ale można by pospawac od strony podłogi by nie było szczeliny.
Kable do wzmiacniacza, pierwsze foto zasilania, drugie foto sygnałowe. Progi do wymiany, wewnętrzne też nie będą piękne na pewno, koszt zależy od majstra i okolic. U mnie np 700zł coś takiego.
Co do progów. Brać ocynk czy nie? Kupić je na własną rękę i zrobić z pomocą teścia (wymieniał już progi, zna się na spawaniu i mechanice samochodowej) czy może kupić progi i do warsztatu oddać?
Kupuj progi tylko w ocynku, zawsze to więcej wytrzyma jak kupisz z czarnej stali zabezpieczone jakimś czarnym gównem. Przy spawaniu ocynku nie ma żadnych problemów więc nie wiem czym kolega powyżej spawa ocynkowane progi :/
Bo to czarne "G" sie zdziera z progu i zabezpiecza po swojemu. Ocynkowane spawalem dokladnie 3 razy i jak widze ze ktos to przywozi do wstawienia to dziekuje nie robie.
Ja mam starego Dużego FIAT-a w PICK-UPie, kupuje blacharkę z internetu i od razu zawożę do ocynkowania, wstawiam, gumuje miejsca spawania i konserwuje swoimi środkami (nigdy nie robię sklepowymi konserwacjami). Ocynk jest po to żeby nie rdzewiało !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum