W piątek dostałem mandat 400 i 10 pkt bo niby 96 na 40, wszystko działo się szybko ale teraz nie daje mi to spokoju. podejrzewam ze jak już podpisałem to po ptokach ale chce znać wasze zdanie.
Zatrzymał mnie i mówi ze w poprzedniej wiosce był fotoradar i zapraszam do radiowozu. wziąłem dokumenty i od razu 500 i 10 pkt tylko 100 udało się utargować, i już miałem zapytać żeby pokazali mi foto czy mogę je zobaczyć ale zapytał mnie czemu tak szybko, zaczęła się gadka, w miedzy czasie podjechała jakaś kobieta i coś tam pytała, mi dali mandat i wysiadłem. Dopiero jak od nich odjechałem to przypomniało mi się że nie pokazali mi zdjecia.
I teraz pytanie. Czy maja obowiązek pokazać mi foto?
czy mogę gdzieś się upomnieć żeby je mi udostępnili?
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
EDI_DTR, fotoradary są czasem ustawiane w innych miejscach, a zatrzymanie w innym. W Twoim przypadku, gdybyś poprosił o pokazanie tego dowodu wykroczenia (czyli zdjęcia), Oni mają obowiązek Ci go pokazać, czyli podjechać z Tobą w miejsce gdzie stoi fotoradar. Taka kontrola jest w sumie najgorsza (nie biorąc videoradaru w którym mogą sumować wykroczenia) ponieważ nie możesz skorzystać z opcji wyboru potwierdzenia i spłaty za mandat (jedna z nich to np: brak wskazania kierującego pojazdem podczas pomiaru prędkości, a co się dalej wiąże, brak przypisania punktów karnych za wykroczenie). Według mnie potwierdzenie (zdjęcie) na Twój wniosek otrzymasz, jednak mandat przyjąłeś, więc na miejscu tego nie zrobili.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum