Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 152 Skąd: Sanok
Wysłany: 2007-09-12, 11:15 Skrzypi przy podnoszeniu szyby
Panowie pomóżcie bo doprowadza mnie to do szału!!!!
Kiedy kręcę korbką od podnoszenia szyby (przednie drzwi kierowcy) to słychać skrzypienie i piszczenie.
Zdjąłem tapicerkę drzwi, i stwierdziłem, że skrzypienie bierze się z miejsca gdzie styka się wózek podnoszący szybę z szyną prowadzącą.
Niewachając się posmarowałem całą szynę smarem z nadzieją że skrzypienie zniknie, ale niestety to nic nie dało
Macie jakiś inny pomysł jak się tego pozbyć?
Tylko nie piszcie, żeby nie odsuwać szyby:):):)
_________________ VENTO - najlepszy przyjaciel czlowieka
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-12, 11:54
hmmm, kiedyś, wiele lat temu te dźwięki były początkiem końca całego urządzenia od podnoszenia szyby, w końcu wogóle nie dało się nic zrobić korbką... Pomogła wymiana na nowy...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-12, 17:54
popieram, ja kupiłem wtedy używkę z końca produkcji, tzn wyciągnięta przy mnie z Ventki z 1997 roku rozbitej i jak narazie działa cały czas... Ale póki tylko trzeszczy a daje się otwierać szybę to nie kupuj, szkoda kaski na zapas wydawać...
Wysłany: 2007-09-12, 21:35
Panowie kupiłem używkę ze szrotu, nie piszczy, ani nie trzeszczy!!!! A kosztowała 20 zł
Jutro zabieram się za wymianę:) zrobię dokumentację:) i wrzucę jako poradę:) pt. "wymiana mechanizmu opuszczania szyby":)
Wysłany: 2007-10-09, 13:48
Panowie
Rozwiązałem problem w banalny sposób. odsunąłem szybę do połowy i popchnąłem trochę do tyłu, przesynęła się na mocowaniach przy podnośniku i problem zniknął.
Więc skrzypienie powodowało to że przesunięta szyba blokowała cały mechanizm.
Tak więc kolego spyro myślę, ze możemy zrezygnować z robienia porady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum