Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-11-17, 17:41 czy ktos wymieniał lusterko środkowe?
Witam!
Urwało mi się lusterko wewnętrzne. Mam już nowe, ale wyglada na to, że uchwyt jest krótszy. Wydaje mi się, że można popróbowac z wyjeciem lusterka (czyli części ruchomej) i włożenie jej do uchwytu w szybie. A może zdejmuje sie go w łatwy sposob (jaki?). Nie chcę kombinowć, bo wiem jaki plastik jest nietrwały.
Zakładam, że komuś juz się coś podobnego zdarzyło i wie jak sie do tego zabrać.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-11-17, 19:39
bordowy, jest kilka wersji uchwytu lusterka - musisz znaleźć takie jak w Twoim starym lusterku. I nie myśl, że lusterko przestanie Ci się ruszać - tu pomaga wymiana tego uchwytu, który jest przyklejony do szyby. Co najlepsze nawet na szrotach nie wiedzą często o różnych mocowaniach (bardzo podobnie wyglądają), jak dobrze pamiętam nie udało mi sie trafić od razu właściwego lusterka. A uchwytów było kilka bo co chwilę VW próbował poprawic wersje poprzednia żeby lusterko nie "latało".
Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-11-18, 18:48
Dzięki za szybką reakcję. Rzeczywiście sprawa nie jest taka prosta - uchwyt nie pasuje do mocowania. Dostałem lusterko do pracy, jak wróciłem do garażu - załamałem ręce
Popytam przez weekend na szrotach i giełdzie i dam znać co z tego wyszło.
Jedna uwaga do wąskiego - przynajmniej u mnie, uchwyt odkręca się w prawo, w stronę pasażera. Może odkręca się w lewo w innym modelu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum