Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-06-12, 09:30
nazwa jetta była używana w golfie 1 sedan i golfie 2 sedan następnie golf 3 sedan dostał nazwę vento a golf 4 sedan nazwę bora golf 5 sedan znowu nazwę jetta na rynku amerykańskim używano tylko nazwy jetta i był spokój
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-12, 20:51
Wolą wyjaśnienia: Golf sedan 5 generacji to Jetta na wszystkich rynkach. To c Jaca podał to błąd bądź argentyński wybryk jak Iich Volkswagen GO sprzedawany do tej pory.
Tak jak piszą chłopaki wyżej. Jetta była zawsze w USA i moim zdaniem było to dobre posunięcie, tak jak Golf nie zmienił nazwy do tej pory tak i Jetta nie powinna. Zresztą sami do tego doszli powracając do pierwszej nazwy.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-14, 21:16
No mnie Bory średnio, oprócz czarnej, ale za to nowa Jetta jest przepiękna... ALe oczywiście nie obraziłbym się za jakąś Borę w kolorze czarnym z doładowanym silnikiem benzynowym
Czarna, jak najbardziej, ale obowiązkowo musi mieć klimę, wystarczy, jak po pracy wsiadam do swojego auta, to aż mnie cofa z powrotem - taki skwar i ukrop w środku, a co dopiero przy kolorze czarnym, ale czarny najfajniejszy
Ja bym zamienił się z miłą chęcią na Vento VR6, ale z pełnym wyposażeniem: climatronic, tempomat, komputer, pełna elektryka, tylko nie automat, no i przede wszystkim młodszą
No automatek fajna sprawa, szczególnie w trasie, ale jednak zdecydowanie wolę manuala nie wiem, może kwestia przyzwyczajenia? No i lewa noga jest bezczynna, nie ma co z nią zrobić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum