Wysłany: 2007-11-26, 09:22 proszę o pomoc lewa wycieraczka przestaje śmigać :(:(:(
czesc przyjaciele, wczoraj poznym wieczorem wracalem z trasy padal deszcz i pieknie mi chodzily wycieraczki, natomiast dzisiaj rano, kiedy zaczal jeszcze padac snieg, mialem zamiar jechac do pracy, po 5 minutach drogi lewe pióro zaczęło się luzować i zamiatało mi szybę do połowy bo zahaczała o prawą, wróciłem do domu, przykręciłem ją, i po 20 minutach zamiatania znowu się to stało, wysiadłem z ventyla i to pióro było na maksa poluzowane, co się dzieje przyjaciele? :(:(
_________________ Vento z sercem TDi
Vento do końca moich dni
na samym początku pióra, przykręciłem rano 13-stką na maxa, przyjechałem do pracy i znowu to samo :(:( więc to nie jest kwestia przykręcenia bo nie bede stawał co 20 minut przykręcAć pióro
_________________ Vento z sercem TDi
Vento do końca moich dni
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-11-26, 18:01
To jest napewno to, że się luzuje w tym miejscu przy masce też to miałem i to niedawno.
kluczyk 13`. Ale u mnie wystarczyło mocno przykręcić - naprawdę mocno uważająć żeby nie zerwać gwintu na tej ośce.
- podkładka spręzynująca
- jakąś śróbę centrująca jak zmieści
- śruby które mają gwint plastikowy nie wiem jak one się nazywają ale są takie.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-29, 10:51
mckano napisał/a:
chciałem kupić sam gwint ale nie chcą sprzedać
w sumie nie dziwne, bo co zrobią z resztą? Podjedź gdzieś gdzie CI poprostu utoczą taki gwint. Albo do jakiegoś sklepu narzędziowego i dopasujesz coś na pewno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum