Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-12-10, 15:15 Co się dzieje?
A więc wyglądało to tak...
Jadę sobie wczoraj aż tu nagle zaczęło coś stukać pod maską z lewej strony (na moje ucho) - patrząc zza kierownicy. Stukanie nie miało miejsca cały czas, występowało na 4 i 5 biegu w momencie wciśnięcia gazu (przyspieszania - wzrostu obciążenia silnika). Kiedy odpuściłem gaz i utrzymywałem jednostajną prędkość nic się nie działo, na postoju i jałowym biegu też normalnie.
Odgłos na pierwsze wrażenie przypominał po części zerwany pasek uderzający rytmicznie o coś, nie metaliczny dźwięk.
Zatrzymałem się żeby sprawdzić czy coś się nie zerwało ale po oględzinach nic nie wypatrzyłem. Postanowiłem (może głupio a może nie ) spróbować dotrzeć do celu. Przejechałem 10 km i cisza po czym znów ten dźwięk przez ok 2 km.
Auto stało może 1,5 godz. Pomyślałem że może jakoś się dowlokę do domu spowrotem. Przejechałem (70 km ) i nic. Ani jednego puknięcia!
Co to może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum