Wiem ze duzo osob ma problem z tym i duzo osob podejmowalo ten temat na forum
mam nadzieje ze wspulnymi silami rozwiazemy ta usterke i kazdy bedzie mial zglowy czerwony odblask kontrolki i denerwujacego brzeczyka!!!
od dawna mam problem z kontrolka oleju tzn mruga dopiero po pozadnym rozgrzniu silnika ! np. przy niskich obrotach ----a jak automatycznie dodam gazu i obroty sa na 2000 i wyzej to przestaje mrugac ...
( w zimie nie mialem z tym problemu )
nie mam juz pomyslow co to moze byc!!!
kroki jakie podjolem do usuniecia usterki to : pomiar cisnienia oleju - jest wporzadku
wymiana oleju
test roznych marek "filtr oleju"
wymiana czujnk..cisnienia oleju
w ventce mam silnik 1.8 AAM 93r po testowaniu czujnikow cisnienia oleju pogubilem sie nie wiem jakie parametry powinny byc w bialym i bronzowym
wkrecalem rozne rodzaje czujnikow od niebieskich po czarne itp takie jak mi w sklepie doradzili!!!( co do obslugi w sklepach juz ich sie nie slucham co inny sklep mowia co innego w katalogach maja jakies kosmiczne dane i co katalog to sa inne!!!)
wiec licze na wasza pomoc klubowicze chodzi mi o orginalne dane czujnikow cisnienia oleju bialy i bronzowy ! najlepiej jak ktos by mial silnik z takim oznaczeniem i nie mial by problemu z kontrolka oleju ! sprawdzil by parametry i numer katalogu!!! z gory dzikuje
pozdrawiam :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum