Mam do Was ogromną prośbę. A szczególnie to tych, którzy mają zderzaki tzw. dwukolorowe, czyli przykładowo tak Spyro, czy Tygrysisko - spojler i górna część zderzaka w kolorze czarnym, reszta w kolorze nadwozia. Chcę u siebie pomalować zderzaki dwukolorowo, właśnie na czarno w/w elementy i stąd mam taką prośbę, żebyście mi takie szczegółowsze fotki zrobili z bliska, tzn. gdzie się kończy kolor czarny, gdzie zaczyna kolor nadwozia, z tyłu np. na tych osłonach od śrub pod klapa bagażnika, czy to ma być już czarne czy też jeszcze w kolorze nadwozia. Kilka takich fotek, od paru osób najlepiej - byłbym bardzo wdzięczny.
Oraz jeszcze druga prośba - ci, co mają gril starego typu, ale tez czarny (jak Tygrysisko np.) Tez bym potrzebował parę dokładniejszych fotek, jak to wygląda, oraz czy w komplecie przychodzi do tego listwa podreflektorowa, czy np. moja obecna, którą ja mam, będzie pasować itd.
Super, dzięki Tygrysie
A co do tego grila, to chodzi mi, czy ta listwa podreflektorowa jest identyko taka sama, jak u mnie, gdzie mam grila tzw. 3-żeberkowego? Bo i do mnie i do Ciebie (tak sądzę), że razem z grilem jest taka długa plastikowa listwa, do której się przyczepia ta metalową listwę podreflektorową, co masz już w kolorze nadwozia?
I masz ją pomalowaną w innym kolorze, niż czarny, jak te elementy zderzaka, czy tak oryginalnie już?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-06, 15:11
sebastian napisał/a:
Chcę u siebie pomalować zderzaki dwukolorowo, właśnie na czarno w/w elementy
Tylko jest jedno "ale" bo widzę po fotach w dziale NaszeVentki, że listwy w zderzakach i hokej masz na gładko, a ja np mam lekko chropowatą powierzchnie zarówno na górnych plastikach jak i na przednim i tylnym hokeju....tak jak na listwach na drzwiach....także nie wiem jak wyjdzie powrót z kolory na czerń...
Bo Ty to chcesz tylko pomalować na czarno w tedy będzie z połyskiem czy chcesz lekier zedrzeć i zrobić matową/chropowatą powierzchnie??
No właśnie mogę zrobić z takim jakby płyskiem, a może być coś w stylu baranka, na kształt orginału - i tak i tak może być, to już teraz nie wiem, nie wiem jak bardziej lepiej wyglądac będzie. Wydaje mi się, że ten baranek, ale widziałem, jak koleś sobie pomalował u siebie takie cieńkie listwy w beemce na zderzakach w połyski i też zarąbiaście wygląda
[ Dodano: 2008-05-06, 17:06 ] Tygrysisko, ten Twój gril, jak na zdjęciu wygląda, to taki czarny połysk jest? Czy też pod kolor zderzaka, z tym matem? jak to jest, bo na żywo nie widziałem jeszcze, neistety
Wysłany: 2008-05-06, 17:14
Czy połysk czy baranek to już Twoja indywidualna sprawa i od Twojego gustu zależy...
Samą ideą tych listew jest ochrona zderzaków i reszty auta od uderzeń itp....a gdybys miał na połysk to uderzenia w taką listwę obcym narzędziem może spowodowac odprysk lakieru i tu malowanie listwy na czarno na błysk troche mija sie z celem...bo mi te listwy już kilka razy uratowały blache...potem poszła pasta do butów na listwę i śladu nie ma... Osobiście uważam że lepiej jest teraz niż jakbyś na połysk malował, ale to tylko moje zdabnie...
Może ktoś tak ma że listwy na czarny połysk ma pryśnięte?? i może ktoś rzuci jakieś foty...
Wysłany: 2008-05-06, 17:16
sebastian napisał/a:
Tygrysisko, ten Twój gril, jak na zdjęciu wygląda, to taki czarny połysk jest? Czy też pod kolor zderzaka, z tym matem? jak to jest, bo na żywo nie widziałem jeszcze, neistety
Grill jest gładki ale nie jest czarny jak listwy tylko taki szary, siwo-szary.... no i jest na nim gładziutki lakier....
tak mniej więcej wygląda
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-05-06, 17:23, w całości zmieniany 2 razy
I teraz jeszcze jedna sprawa. Zamówiłem sobie jedno nadkole z przodu, bo mi pękło i przy okazji malowania zderzaka założę, ale co dziwne, że z tyłu od nowości praktycznie, jak tylko go kupiłe, nie było nadkoli, albo może to jest to nadkole, co na fotkach - choć dzla mnie troszkę to dziwne, bo to sama goła blacha jest.
I co do zderzaczka jeszcze, czy z tyłu, jak na fotkach zdjęcie zrobiłem, pod samą klapą, co są te zaślepki od mocowania, śrubek, czy one org. tez są na czarno?
ucho haka też oczywiście na czarno, czy zalożyć (jak znajdę, oczywiście) tą nakładkę plastikową?
No i czy warto, jest sens założyć nakładki na błotniki, czy raczej nie? Bo niby co czytałem, to zbiera się tam brud i syf, a później rdzewieje. No i trzeba będzie pewnie dziurki jakieś robić w błotninkach, no nie?
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2008-05-06, 19:53, w całości zmieniany 2 razy
czyli nic się nie dzieje i dziac nei będzie, że nie mam nadkoli? A czemu je wywaliłeś, przeszkadzały, czy jak? No ja się zastanawiam, czy nie kupić ich, tylko czy warto, jest sens
to zależy ile będziesz nim jeżdził ja miałem zakładać nadkola u siebie ale stwierdziłem że nie ma sensu i jeżdże tak już 6 lat i zero korozji auto garażowane na ucho od haka obowiązkowo nakładkę
Wysłany: 2008-05-06, 20:17
Z tyłu ja też nadkoli nie mam...jest tam gruba warstwa konserwacji i narazie styka...
sebastian napisał/a:
ucho haka też oczywiście na czarno, czy zalożyć (jak znajdę, oczywiście) tą nakładkę plastikową?
No jak walniesz tylny hokej(tak to nazwijmy) na czarno to dziwnie bedzie wygladało to czerwone ucho, jak hokej bedzie na czarno to radziłbym też i to ucho pomalować jak nie znajdziesz tej zaśpepki..
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-05-06, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Ale to mi nic nie da, bowiem musiałbym je przemalować z borda na czerwień. a poza tym co ja zrobię z 2-kpl. zdrzaków? Koleś ode mnie weźmie stówkę za przemalowanie na czaerno tych elementów i z tyłu i z przodu, a tak bym jeszcze musiał zapłacić Ci za zderzaczki i za przemalowanie ich na czerwono. także nie jest to dobry pomysł.
To jest mój na prawdę dobry kolega i powiedział mi to tylko dlatego, że po znajomości. A wiem, że robi porządnie. Ma nawet porządny szpęt do lakierowania.
[ Dodano: 2008-05-06, 23:40 ] spyro, a tak a propos Twojego starego grilka, opchnąłeś go już, czy masz gdzies tam jeszcze w zakamarkach u siebie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum