Od pewnego czasu przy zmianie biegów 1-3 miga mi kontrolka hamulca ręcznego, pierwszy raz gdy musiałem troche ostro przyhamowac na mokrej nawierzchni, to sie wtedy zaczeło, nie jest to pewnie taki wielki proble ale chciałbym wiedziec co i jak, pozdrawiam
W pierwszej kolejności zobacz, czy masz płyn hamulcowy w zbiorniczku.
Macz czujniki zużycia klocków? Bo jeśli tak, może podczas hamowania coś się mogło odczepić i nie styka dokładnie.
niedawno oczyścili mi tylne szczęki jakimś preparatem, wymienili sprężynę ściągającą i tylne piasty, to może coś przy tym się obluzowało czy coś, pojade do nich z papierem, bo w serwisie naprawiam.
czyli lampka hamulca ręcznego służy też jako kontrolka poziomu płynu hamulcowego? Bo miga a płynu jest dość mało, niedługo będzie do wymiany więc problem sie niejako sam powinien rozwiązać...
Może przy wymianie paru części przy hamulcach trochę poszło... też mi sie wydaje że to mało płynu bo cofałem teraz z kanału z górki tyłem to mignęła kontrolka i jak przyspieszam to też miga.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-23, 11:47
spyro napisał/a:
bądź się zużyć jak był dawno nie wymieniany ani dolewany
A o tym to nie wiedziałem....myślałem, że tego się nie dolewa.
spyro napisał/a:
bądź się zużyć
Jest jakiś limit km po których powinno sie go wymieniać?
Mi też w moim starym aucie kontrolka migała przy hamowaniu nieraz...no ale tam był nieszczelny układ.
Jeśli kontrolka miga a pedał nie przy hamowaniu jest twardy to chyba układ jest cały i pewnie dolanie płynu powinno wystarczyć bo tak jak pisze Urodzyn możliwe że przy grzebaniu przy hamulcach trochę wyciekło.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-05-23, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-23, 12:10
No to nieźle.......ja zrobiłem ponad 60.000km a ile poprzedni właściciel tego nie wiem, wiem tylko że był w 2002roku wymieniany po plombie na wlewie, którą zaraz po kupnie wywaliłem
o tym to nie wiedziałem....myślałem, że tego się nie dolewa.
heh, no powinno się conajmniej co 2 lata wymienić płyn. Płyn, jak każdy inny - po prostu się zużywa - normalne. Wiesz, lipę w ch... robią ci, co przy wymianie nie spuszczą najpierw całkowicie starego plynu, a późneij nie wleją nowego. W większości robią to tak, że najpierw częściowo go spuszczą, a później dolewają. I dlatego nie wchodzi litr (tak mniej więcej, jak powinno wejść), al z pół litra albo i mniej jeszcze. Robią tak, dlatego, że im się nie chce, bo trochę problemów przy tym jest. Ryzyko też, że po całkowitym spuszczeniu płynu i zalaniu nowym w pewnym momencie zrobi się poduszka powietrzna, np. w pompie hamulcowej, albo tuż za nią i bardzo ciężko jest ją zbić, więc nie bawią się w takie klocki. Ja nie popuściłem i mi wymieniali cąłkowicie, najpierw spuścili, później ciśnieniem wydmuchali do ostatniej kropelki praktycznie, a następnie zalali świerzym. No zrobiło się tak, jak napisałem - poduszka powietrzna, zalali nawet nie pół litra i koniec, więcej nie wchodzi. I nie ma hamulców. Dłubali się brawie 2 godziny, ale w końcu powolutku, powolutku - poszło. I wiem, że mam tyle, ile powinienem mieć go i przynajmneij świeży. A tak stary z nowym się wymiesza i tak nei ma swoich parametrów jakościowych...
A co do mgugania w czasie jazdy - normalne to jest, ż eprzy wyprzedaniu np. będzie mgugać, albo podczas wyjazdu z garażu - po prostu jak szklankę nalejesz do połowy i przyechlisz, to woda w jednym miejscu się podniesie, w drugim opadnie i dlatego mruga. A mruga, bo masz mało płynu. I nigdy pod sam dekiel ani na maxa nie dolewaj, bo jak wymienisz klocki kiedyś np. i wepchniesz tłoczek do końca to poziom płynu w zbiornniczki się podniesie i tak przynajmniej będzie miało gdzie jeszcze, a jak nalejesz pod sam czajnik to nie ma gdzie wówczas. Ja mam między min, a max.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum