Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: Warszawa/Ursus
Wysłany: 2006-07-14, 17:04 mam wazne pytanie i potrzebuje szybko odpowiedzi
mam mozliwosc kupienia b. tanio kazdy rodzaj tarcz hamulcowych. chce sobe kupic brembo. wiec pytanie brzmi: czy do tarcz wentylowanych (ktore sa 2 razy grubsze) potrzebuje zmieniac zaciski? albo jakie wieksze tarcze moge wstawic, np. od passata czy pasuja? jak mozna wieksze wstawic to konkretnie z jakiego modelu? czy jak wstawie wieksze to czy trzeba klocki zmieniac? i ogolnie jakies porady z waszej strony bo ja nie mam w ogole doswiadczenia w tym temacie.z gory dzieki za odpowiedzi POZDRO
_________________ ...::FURA JEST NIEZŁA I TURLA FELE::...
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-07-14, 19:50
Myślę ze powinieneś się rozejżeć za kompletnymi hamulcami od jakiejś większej Ventki, np załóż sobie od 2.0 są wentylowane i większe średnicą od tych nie wentylowanych . Wszystko powinno pasować idealnie, najlepiej jedź gdzieś na szrot i poszukaj jakiejś rozbitej ventki może uda ci się wymontować chociaż same zaciski bo z tego co wiem z tarczami aż takiego problemu nie ma i są dużo tańsze od zacisków.
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-07-17, 00:09
sadze ze tak..
tzn majac tarcze wentylowane np masz wezsze klocki itd.. ja bym jak marecki radzi pomysla o zmainie calych hamulcow od np GT czy VR6.. a pozniej kolcki bedizesz tylko wyienial...
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum