Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-24, 08:46
Z tego co widziałem to tak chodź może i są fachowcy , którzy to jakos omijają...
U mnie w okolicy jest gościu, który ma venciaczka z hakiem, ale zakłada ten hak jak tylko mu trzeba....jak nie ma haka to ma założoną taką zaślepke w kolorze auta, nie wiem czy jest dorobiona czy fabryczna...
Na forum widziałem nawet u kilku osób że zderzaka nie mają wycinanego tylko przycięty tylny spojler( odpowiednik przedniego hokeja)....
Niekoniecznie... Po prostu trzeba najpierw zderzak odkręcić, przykręcić hak, a poźniej z powrotem zderzak, i nic nie trzeba odcinać, przycinać. Ale myślę, że to wszystko zależy od typu danego haka...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-07-24, 17:22
sebastian napisał/a:
Niekoniecznie... Po prostu trzeba najpierw zderzak odkręcić, przykręcić hak, a poźniej z powrotem zderzak, i nic nie trzeba odcinać, przycinać
Z tymi oryginalnymi hakami to tak łatwo nie będzie bo jak na moje oko to raczej nie ma takiej możliwości żeby hak nie wadził o zderzak, lub tzn tylny hokej...no chyba ze mówimy o jakiś kombinowanym wynalazkach(nie oryginalnych)...no to w tedy wszystko jest możliwe.
Jeździ tego cała masa i jakoś nie wadzi. Wujas montował sobie w tamtym roku do uniacza hak, by ciągnąc camping, zderzaka nic nie wycinał i nic nie wadzi, nie rysuje. Koleś w pasku B5 FL też neidawno montował hak i na dodatek ten, ze można go zdemontować w każdej chwili i też nic nie wycinał w zderzaku.
Dzięki za pomoc. Moja Ventka do tej pory nie potrzebowała haka, gdyz był w samochodzie mojego ojaca. Niedawno sprzedał auto, a hak nadal jest potrzebny. Szkoda mi ciąć zderzaka, lecz jeśli bedzie to konieczne to jakos to przeżyje .Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum