Wysłany: 2008-07-25, 00:05 wyciek z jakiegoś filtra
witam, wycieka mi coś i mechanik zajrzał i powiedział że to zawalony jest jakiś filtr- z tego co pamiętam nazwał to
filtr opowietrzania komory silnika,
jest coś takiego ? bym chciał poszukać ile to koszyuje,
Napisz coś więcej...skąd Ci cieknie...gdzie jest wyciek...wszystko co uznasz zza stosowne...e tedy będzie można powiedzieć cos więcej na ten temat.
Chociaż z drugiej strony w tytule tematu napisałeś wyciek z jakiegoś filtra, no więc tu może chodzić o filtr oleju....także już sam nie wiem...daj więcej info....
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-07-25, 09:23, w całości zmieniany 1 raz
Filtr oparów paliwa jest razem z pompą. A jest jeszcze coś takiego, jak wiltr węglowy, czyli pochłaniacz paliwa, znajdujący się pod maską z przodu po prawej stronie, tuż za kratkami w zderzaku. Ale tylko w wersjach benzynowych.
koleś - mechanik wziął lusterko i lampę i jakby pod filtrem powietrza coś tam zobaczył jakiś wyciek, i powiedział że to jakiś filtr co oczyszcza opary komory silnika. do teraz nie wiem o co chodzi, a on wyjechał na 3 tygodnie:(
Jak staniesz z przodu auta, kucniesz z prawej strony, to znaczy od strony pasażera, przy zderzaku, z przodu, i włożysz głowę por spód to zobaczysz. To jest prakrtcznie zaraz za tymi czarnymi kratkami. Lub pod maską, pod filtrem powietrza - najłatwiej dojdziesz po rurkach, one sa akie jakby przezroczyste lub zżółknięte. Pod spotem tegoż filtra taki pipek wystaje śmieszny. Można go nawet ręką pod zderzaczkiem dotknąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum