Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-12, 23:06 Nutrujacy problem.
Mam nurtujacy problem, ktory nie daje mi spac po nocach... I jestem pewien, ze mozecie mi pomoc...
Kiedys moj ojciec mial Vento z 1993 roku... wersje farbryczna GT. Nie moge sobie przypomniec jaka mialem kierownice w tym aucie Napewno byla to kierownica VW.
Wiem, ze moze wydac sie to smieszne ale nie moge spac w nocy z tego powodu
No to coś kombinowane musiało być chyba, i tylko ktoś nakleil znaczek VW, ze niby oryginał... Bo nic innego nie występowało seryjnie i jako standard w różnycj wersjach, a już tymbardziej w GT
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-12, 23:24
Kurde... Watpie zeby bylo cos kombinowane... Bo to byla fabryczna wersja GT bez zadnych przerobek oprocz silnika Chyba jednak nie znajde tej kierownicy :/
No właśnie, że nie miał takiej, bo ja mu od razu w pierwszym poście na taką pokazałem, to mówił, ze nie taka... to już nie wiem... innych, jak mi się wydaje, to nie było, przecież...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-13, 11:14
Rzeczywiście Seba pokazał taka jako pierwszą, innych niż tu pokazane w tym temacie to ja nie widziałem w Ventkach. Chyba kolega nie do końca juz pamięta jaką miał kierę w swoim GT.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-13, 11:45
Poza tym ja nie wiem czy w USA w 1993 sprzedawali już Ventki (Jetta) no i czy ktokolwiek w USA kupiłby auto bez poduch. Jak dla mnie kolega już poprostu nie pamięta jaką miał w rzeczywistości kierownicę.
No tak nie do końca pewnie, bo widziałem już w kilku ventkach z końcowych lat produkcji, że mają takie kiery, ale troszkę i tak się różnią od tych montowanych w G4. A chociażby tym, że one mają jakby chromowany znaczek VW, a jego nie ma, ale i jest bez poduch, a G4 wszystkie mają poduchy
Wysłany: 2008-08-16, 12:17
no właśnie ten brak poduch u Kovvala chyba pokazuje na dzwon kiedyś tam, bo on przecież ma pełen wypas w środku i airbagów żeby nie było? Szczególnie że od bodajże 95 czy 96 były w standardzie. I dlatego pewnie tez kiera u Kovala jest inna troszke.
No, ale mówię, że już z kilkoma w necie venciakami się spotkałem, że tak, jak u Kovvala, nie ma airbagów, a kiera identyko, czyli po prostu kwestia wyposażenia, nic innego...
Na prawdę, żebyś wiedział... Zauważyłem, że i nawet w tych nowszych modelach jest osłona na zawiasy od klapy, co w naszych tego za pewne nie ma, bynajmniej w mojej. I wiele, ale to wiele innych rzeczy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum